Pagina's

woensdag 10 juli 2019

Creatie met erg natte watertechniek met inktense watercolour, sending you crafty hugs

Hallo,

Ik mag jullie weer een tutorial laten zien op het colourstock blog. Ik heb deze keer gekozen om jullie stap voor stap mee te nemen met het maken van een achtergrond  met de inktense travelset.  Het idee is ontstaan na een workshop die ik bij Ilse Kleijer Charlene van der Vorst heb gevolgd,

Omdat er echt heel nat wordt gewerkt, is het noodzakelijk dat er goed en dik aquarel papier wordt gebruikt. De aquarelle watercolour van Claire Fontaine leent zich hier uitstekend voor.

Met een medium is er her en der tissuepaper aangebracht.

Niet wat oude resten papier vast.

 Met structuurpasta en een mask naar keuze is er relief aangebracht.

 De inktense auquarel travelset van derwent is ideaal voor deze techniek. 

 Spray met een waterbottle als eerste het papier heel nat. Maak vervolgens de kwast erg nat en het napje wat gebruikt gaat worden. Breng vervolgens de gewenste kleur aan op het papier en zorg dat het zo nat is dat de kleur overal naar toe kan 'lopen'.

 Breng vervolgens meteen een tweede kleur aan en laat deze kleur er ook in 'lopen'. Laat vervolgens alles goed drogen. Het ideale van de inktense is dat als het opgedroogd is, de inktense niet meer 'los' laat van het papier. 

 Herhaal voorgaande stappen net zo lang totdat de juiste kleur is bereikt. Doordat de inktense niet meer loslaat van het papier kan er laag op laag worden gewerkt zonder dat de voorgaande ondergrond weer gedeeltelijke verdwijnt.

 Met wat glitterpasta en een mask zijn er nog wat accenten aangebracht.

 Met versamark en is er een stempel aangebracht op een label. Deze is bewerkt met witte embossingpoeder.

 Dezelfde natte techniek met de inktense is ook hier weer toegepast en daar waar de embossingpoeder zit blijft het mooit wit en komen de mooie kleuren terug  op de label.

 Op vellum is er een mooie tekst gestmpeld. Vellum is altijd erg lastig om ergens op te plakken. Altijd zie je lijmresten. Met de nanotac kan de vellum worden opgeplakt zonder dat je er iets van ziet. Het zijn miniscule lijm bolletjes op een vel. Ook de andere onderdelen zijn hiermee op de creatie geplakt. Erg kleine stansjes kunnen zo ook moeiteloos en zonder geklieder worden opgeplakt. Er blijven geen lijmresten achter

De vlinder is ingekleurd met copics. Op onderstaande foto's zijn de nummers van de copic zichtbaar.


Ik hoop dat ik jullie weer heb kunnen inspireren. Tot de volgende keer!


2 opmerkingen: