Pagina's

woensdag 1 mei 2024

Kleuren zijn de glimlach van de natuur...

 Hallo allemaal,


Mei staat voor de deur, en we zitten midden in de lente. Ik heb mijn nieuwste Derwent Inktense kleuren erbij gepakt en heb een lente achtig tafereeltje gekleurd.

Ik heb de stempels ontworpen door Ilse Hoekstra hiervoor gebruikt.

Met een foto tutorial zal ik laten zien hoe ik te werk ben gegaan.

Op BAOHONG Artist Watercolour Hot Pressed Paper heb ik dit tafereeltje gestempeld.

Ik begin met de blaadjes en daarvoor gebruik ik de Derwent Inktense kleuren 1340 Olive en 1410 Jungle Green. Ik zet eerst wat kleur aan en met een water penseeltje kleur ik de bladeren in.

Voor de takken gebruik ik de kleur 1907 Natural Brown. Om lichtere plekken te creëren haal je met een vochtige penseel weer wat kleur weg.

Voor de bloemen gebruik ik verschillende kleuren, maar voornamelijk 0735 Amethyst en 0330 Persian Red. Ook nu zet ik eerst lichtjes wat kleur aan en kleur ik de bloemen verder in met een water penseeltje.

Ook neem ik wel eens kleur af meteen van de punt van het Inktense potlood met een penseel. Dat werkt ook heel fijn. Zo geef ik de bloemen steeds meer kleur.

Om de bloemen nog wat knallender te maken, gebruik ik ook de kleuren 0245 Mango en 0805 Violet Blue. Hier en daar geef ik met Mango wat accentje aan de bloemblaadje en kleur ik de bloemknopjes met de Violet Blue.

Voor de KingFisher heb ik de volgende kleuren gebruikt : 1010 Dark Cerulean, 1213 Mailbu, 1215 Mineral Blue, 2103 Asphalt, 0825 Lapis Blue en 0317 Paprika

De achtergrond geef ik kleur met mijn kleuren Daniel Smith. Ik breng eerst wat water aan op het papier waar ik de kleur wil aanbrengen en dan laat ik de kleur er in uitvloeien. Heerlijk spelen met kleur.

Ik gebruik de DS kleuren Green Apotite, Sap Green, Rare Green Earth en Opera Pink.

Hierna breng ik nog wat witte accentjes aan met de Daniel Smith Titanium White Gouache.

En met een toepasselijke tekst is dit het eindresultaat :


Hopelijk heb ik je ook kunnen inspireren om met de fijne Derwent en Daniel Smith producten te gaan werken.
Een fijne woensdag gewenst en tot de volgende keer!!









2 opmerkingen: