maandag 11 januari 2016

PanPastel en stempels


Deze keer heb ik twee kaartjes gemaakt met PanPastel en stempels. Ik moest voor iemand een echte mannenkaart maken en die vind ik altijd zo moeilijk qua kleur en vormgeving. Maar ik denk dat ik geslaagd ben in het vinden van een leuke techniek om mannelijke kaarten te creëren. Ik heb bewust gekozen om te werken met PanPastel omdat de kleuren zo mooi  blenden en je meerdere laagjes over elkaar heen kunt aanbrengen.


Als eerste ben ik begonnen met het snijden van 3 in grootte verschillende papiertjes. Dit heb ik gedaan met een stans. De papiertjes heb ik op elkaar geplakt met verwijderbare plakband zodat tijdens het aanbrengen van de PanPastel niets kan verschuiven. Ik heb met Versamark een aantal keer de stempel afgedrukt en die heb ik vervolgens met een metallic kleur PanPastel op kleur gebracht. De stempelafdruk heeft nu een mooie goudglans terwijl de rest van de kaart blauw en groen is.


Bij deze kaart zie je dat ik geen extra kleur gebruikt heb maar meteen met blauw en groen over de stempelafdruk ben gegaan. Deze krijgen dan ook dezelfde kleur als in de achtergrond maar donkerder omdat de PanPastel hecht aan de Versamark.


Vervolgens heb ik met dezelfde stempel als in de achtergrond met zwarte inkt nog een paar keer gestempeld. Zo zie je dat je met PanPastel gemaakte afdruk mooi naar de achtergrond verdwijnt en je diepte in je kaart krijgt.

Nadat dit klaar was heb ik alle papiertjes weer los gehaald en gemat op de zwarte ondergrondjes . Je krijgt nu nog meer diepte in de kaart en ziet erg mooi de afbeeldingen terug komen. Door het gebruik van deze kleuren vind ik het een prima kaart geschikt voor mannen.De gebruikte PanPastel kleuren zijn:
911.5 Rich Gold
931.5 Copper
680.5 Bright Yellow Green
560.5 Phthalo Blue


Bedankt weer voor het kijken, tot snel weer.

1 opmerking:

  1. Mooie kaarten en wat een mooie kleurencombinatie. Fijn dat je de kleuren er bij hebt gezet. Dit onthoud ik.

    Hartelijke groeten,
    Lia

    BeantwoordenVerwijderen