zondag 4 maart 2018

Hallo,

Ik ben erg vereerd dat ik tijdelijk het colourstock team mag versterken! ik ga jullie de komende maanden proberen te inspireren met mijn creaties. Vandaag mag ik  de eerste creatie laten zien, en ik heb deze kaart gemaakt. Ik heb de achtergrond gemaakt met pan pastels en de afbeeldingen heb ik ingekleurd met copics. Hoe ik dat heb gedaan laat ik zien mbv een tutorial. Zijn er daarna nog vragen dan hoor ik het graag.

Ik ben begonnen om een achtergrondstempel te beïnkten met versamark. Versamark is een transparante inkt die je nauwelijks op het papier ziet als je ermee hebt gestempeld. Maar je kunt de stempel daarna op heel veel manieren bewerken en deze keer ga ik dat doen met de panpastels.

 Hieronder heb ik het papier al bewerkt met de achtergrondstempel met versmark (dat zie je dus niet) en dit zijn de pan pastels.

 Ik heb drie kleuren pan pastels gebruikt, nl: 280-3, 340-5 en 470-8. Zoals met de meeste technieken als je achtergronden maakt, begin je ook hier van buiten het papier naar binnen met ronddraaiende bewegingen. De versamark zorgt ervoor dat je de achtergrond stempel zo mooi ziet.

 Als je tevreden bent met de achtergond dan moet je de achtergrond fixeren met speciaal fixatiemiddel omdat de panpastels anders af blijft geven.

Ik heb een andere achtergrond stempel bewerkt met memento inkt. Deze stempel ga ik inkleuren met copics en memento geeft niet af

 Ik heb de twee bloemen uitgeknipt en vond dit niet genoeg en heb uiteindelijk de stempel nog een keer gestempeld zodat ik drie bloemen had

Ik heb de bloemen op de achtergrond gelegd om te kijken of de verhoudingen klopten. Hierna ben ik ze gaan inkleuren


Ik heb de volgende kleuren gebruikt voor de geel/oranje blaadjes: YR20, YR23,YR24 enYR 27

Ik ga nu in stappen uitleggen hoe ik de blaadjes heb gekleurd.
 Stap 1: Ik ben gestart met de YR20 en heb het hele blaadje gekleurd zodat het papier al verzadigd is met de alcohol inkt

 Stap 2: Daarna heb ik met de YR23 twee derde van het blaadje ingekleurd. Zo creeër je op het einde van het kleurwerk schaduw. Als je met de YR23  het hele blaadje zou inkleuren dan verdwijnt de schaduw

Stap 3: Met de YR24 kleur je vervolgens weer twee derde  over de kleur van de YR23

Stap 4: Daarna pak je de YR23 weer, kleurt een stukje over  het einde van YR24 en blent zo naar boven tot daar waar je de vorige keer geeindigd bent met de YR23.

Stap 5: Vervolgens pak je de YR20, kleurt een stukje over  het einde van YR23 en blent het zo naar boven. Ik kleur niet meteen het hele blaadje dicht, om zo het uiteinde van het blaadje zo licht mogelijk te houden.

Stap 6: Als laatste pak ik de YR27, en kleurt twee derde over het gedeelte van de YR24

Stap 7: Je pakt de YR24 weer,  kleurt een stukje over  het einde van YR27 blent zo naar boven tot daar waar je de vorige keer geeindigd bent met de YR24.

Stap 8: Je pakt de YR23 weer,  kleurt een stukje over  het einde van YR24 blent zo naar boven tot daar waar je de vorige keer geeindigd bent met de YR23.

Stap 9: Als laatste pak je de de YR20, kleurt een stukje over  het einde van YR23 blent zo naar boven tot het einde van de bloem.
 Als je nog niet tevreden bent over het blaadje dan herhaal je stap 6 tot en met 9 nog een keer 

 De rood/roze blaadjes heb ik ingekleurd met de R20, R22, R24 en R29 en dat heb ik op precies dezelfde manier gedaan als de geel/oranje blaadjes

De paarse blaadjes heb ik ingekleurd met V12, V15, V17 en V28. Ook die blaadjes heb ik op precies dezelfde manier ingekleurd als de geel/oranje kleur.


Dit was mijn eerste post voor het colourstockblog en ik hoop dat ik jullie heb  kunnen inspireren. Tot de volgende keer.

Liefs,
Karen

2 opmerkingen:

  1. Gaaf Karen! Super duidelijk uitgelegd!! Erg mooi gemaakt!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een prachtige creatie Karen, en zo mooi duidelijk uitgelegd!!
    Het is ook zo'n supergave stempel!

    BeantwoordenVerwijderen