donderdag 25 november 2021

Pumpkin spice and everything nice

 Ik vind pompoenen altijd geweldig. Ze zien er mooi uit en ze smaken ook nog heerlijk, zowel in zoete als hartige gerechten. En deze tijd van het jaar is het ook nog het pompoenenseizoen. Dus ik dacht laat ik iets met pompoenen doen. Laat Mariola Budek nu toevallig net deze leuke kleurplaat uitbrengen …. dus mijn keuze was snel gemaakt.

Ik heb dit keer de Copic Markers te voorschrijf gehaald. Voor het kleurwerk heb ik ze gecombineerd met Derwent Lightfast kleurpotloden.


Ik heb de kleurplaat afgedrukt op perfect colouring papier, dat geschikt is voor het inkleuren met Copic Markers. Ik begin met het aanbrengen van een dunne laag kleurboek alle onderdelen van de kleurplaat. Omdat er nog veel laagjes volgen , breng ik deze eerste laag aan met de brede bestelling, zodat ik een snelle onderlaag kan aanbrengen.  De leuke vogelverschrikker krijgt als eerste laag de YR21.


De pompoenen krijgen als eerste laag YR15. 


Voor het gras gebruik ikYG11 en voor de appel, jas en hoed R24 en Y17. 


Na het uitwerken van de eerste snelle laag, ga ik meer details aanbrengen. Ik begin met het uitwerken van het hoofd en de buik. Ik begin met het aanbrengen van de donkerste kleur , YR27. Deze kleur komt6 op de schaduwplekken. Daarna blend ik de overgang tussen de eerste laag YR21  en de donkerste laag weg door het toevoegen van de tussenkleuren YR 23 en YR 24. Door het gebruik van deze 4 kleurtjes kan je mooie overgangen maken van licht naar donker. 


Na de YR27 volgt  YR24 en de YR we. Breng de tussenkleuren steeds aan op de donkerste gedeeltes van de kleurplaat en op het lichtste gedeeltes, op deze manier kan je een mooie overloop maken van licht naar donker.


Als laatste blend je alle lagen samen met de lichtste kleur, YR21. . 


Gebruik dezelfde kleurtjes ook voor de handen. 


Als ik aan het tekenen en kleuren ben verzamel ik altijd een hele berg tekenmaterialen om me heen.    


 Nu ga ik de hoed en het jasje uitwerken. 
Als eerste breng ik de donkerste laag aan, R89.


Daarna gebruik 8k de R29.


Als laatste gebruik ik nog R24. 


Voor de pompoenen gebruik ik YR4, 7en 9. Gebruik als eerste de donkerste kleur YR09aan de onderkant en in de ribbels van de pompoen. Blend daarna uit van donker naar licht met YR07 en YR04. 


Voor de vogel gebruik ik net iets andere tintjes, de R89, R 02 en R08. 


Voor de appels gebruik ik Rwu, YR04 en YR 07. De overgang van geel naar rood maak ik door het zetten stippeltjes. Dit creëert de wat vlekkerige schil van een Elstar. 


Al het groen krijgen laagjes met YG 67, 13 en 11. Dit is wel een favoriete combinatie van tinten, maar ik mag er graag ook nog wat geel aan toevoegen. Als eerste gebruik ik de YR67, daarna maak de overgang met YG13 en YG 11. Ik gebruik ook nog wat Y18 aan. 


Werk weer van donker naar licht om een mooie overgang te creëren. 


Nu ben ik klaar met de Copic en ga ik verder met de kleurpotloden. Ik begin met de pompoenen. Ik gebruik de Derwent Lightfast kleurpotloden, een fijn en zacht potlood. Gebruikte kleuren dark orange, merlot, raisin en Persian orange. Voor de groene bladeren en het gras gebruik ik nightshade, flame, foliage en forest.
Voor het lijfje gebruik dark orange, nightshade, chocolate, amber gold en Persian orange. 
En als laatste werk ik de hoed en het jasje nog bij met cherry pie, merlot, nightshade en dark honey. 

Ik besluit om er een art journalpagina van te maken. 
Ik gebruik hiervoor een gelliplate pagina. Ik heb hiervoor wat tintjes groen, rood en roze alcohol inkt (Copic various ink) op de gelliplate gedruppeld en met een verfrolletje uitgerold. Daarop heb ik echte bladeren gelegd en deze aangedrukt met een vel papier. Om een goede afdruk te krijgen is het handig om het vel papier aan te drukken met de verfroller. Haal papier en de bladeren weg en druppel een paar druppels verf ( titan buff van Ara) op de Gelliplate en maak een afdruk.
En dit is het eindresultaat.De volgende keer als ik weer iets plaats is het alweer kerst, ongelooflijk hoe snel de tijd voorbij is gegaan.

 
1 opmerking: