vrijdag 26 september 2014

King of the Road - Tutorial

Hallo allemaal,
Vandaag weer een lange post van mij. We hebben het al veel over de mooie nieuwe panpastel pearls gehad maar laten we ook de mooie metallic kleuren niet vergeten...Daar kun je ook leuke dingen mee doen. Ik heb er deze mannenkaart mee gemaakt die ik jullie stap voor stap ga uitleggen.


Snijd een kaart van 13 x 9,5 cm. Haal deze door je stansmachine met een embossingmal. Dan verf je hem helemaal zwart met zwarte gesso. Dan is dit het resultaat ervan:
Nu pak je de Versamark inktpad en daarmee ga je over de naar boven gelegen delen zachtjes wrijven. Let op !!!...HOUD DE INKTPAD VLAK EN DUW NIET MAAR WRIJF. !! anders zit het ook op de verdiepte delen. Op de onderste foto zie je waar de versamark zit...dat is het glimmende gedeelte.


Pak nu een sponsje en neem wat panpastel light gold. Dep hiermee voorzichtig op je kaart. Neem nu met dezelfde spons ook een beetje copper en wat zilver en dep hiermee op andere delen. Dus alles een beetje door elkaar. Op de onderste foto kun je bovenin op de kaart zien dat het wat zilver is en onderin wat goud.


Nu ga je met je vinger ( deze moet niet vet zijn ) voorzichtig wrijven over de kaart.  Ook zo plat mogelijk houden zodat er zo min mogelijk op de verdiepte delen komt. Hiermee meng je een beetje de metallic kleuren door elkaar.


Hieronder het eindresultaat na het wrijven:
NU FIXEREN !


Om er een leuke mannekaart van te maken heb ik een cirkel uitgestanst en hier met Versamark een auto op gestempeld. Daarna heb ik hier wat copper opgedept. Niet wrijven want dat komt er teveel copper op de gehele cirkel.

Wat ik nu gedaan heb is dezelfde auto nogmaals gestempeld op de met copper gekleurde auto.
Dit gaat prima met een clear stempelblok. Het mag rustig een millimeter of 2 ernaast.
Daarna de cirkel goed gefixeerd en op een gesculpte cirkel geplakt.


Hier even een close - up van de auto. Zo zie je dat de panpastel over de gehele cirkel wat glans achter laat. De auto heeft door het over elkaar heen stempelen een mooie glans gekregen.


Hier de hele auto. Zoals je ziet hoeft de stempel er niet precies overheen gestempelt te worden want het is juist leuk als het copper er iets naast komt.


Nu kun je de kaart verder versieren naar eigen idee.

Dit zijn de gebruikte kleuren panpastel:
Ik hoop dat het duidelijk is voor jullie en mochten jullie vragen hebben dan mag je mij gerust mailen. hobbyjanet@hotmail.com

1 opmerking: