maandag 4 april 2016

Friendship gives wings to the heart


Hallo lieve bloglezers, 

Naar aanleiding van een (soort) gelijke kaart die ik recent gemaakt heb, heb ik een aantal keer de vraag gekregen hoe ik dit gedaan heb. Aan de hand van foto's zal ik het je even laten zien. 


Ik heb tekenpapier van Schut gebrukt 300 grams. Hier heb ik een vierkant van gesneden van 14 cm x 14 cm.  Je drukt een gedeelte van de stempel af in de hoek van je papier. 


Voor de volgende stap heb je even een maskertje nodig. Ik heb dit papier op een rolletje zitten, dit is licht zelfklevend. Hierop druk ik de stempel af met inkt en knip het masker uit. 


Zoals je hierboven kunt zien ligt het masker nu op de eerst gestempelde afdruk. Dan pak je de stempel opnieuw en drukt een gedeelte af zoals jij dat mooi vindt, over het masker heen. 
Hierdoor lijkt het of de volgende roos erachter valt. 


Je schuift het masker steeds een stukje op en plaatst deze over je laatst gemaakte stempelafdruk. 
Je kunt helemaal rond gaan maar natuurlijk ook een gedeelte van de kaart op deze manier bestempelen.
Let er op dat je als je helemaal rond gaat je op het laatst twee maskertjes nodig hebt omdat je de laatste bloem er tussen in moet gaan stempelen. 


Nu is het tijd om heerlijk te gaan kleuren! Het zal geen verrassing voor je zijn dat ik ook deze kaart ingekleurd heb met PanPastel. 


Ik heb eerst alle bloemen ingekleurd met de volgende kleurtjes PanPastel:
520.3 Ultramarine Blue Shade
520.5 Ultramarine Blue
520.1 Ultra Blue extra dark


De volgende stap is het inkleuren van de hartjes van de bloemen en de blaadjes. Hiervoor heb ik de volgende kleurtjes PanPastel gebruikt:
680.5 Bright Yellow Green
620.3 Phthalo Green Shade
620.5 Phthalo Green
620.1 Phthalo Green Extra Dark


De achtergrond inkleuren vind ik prettig met een iets grotere kwast. De kleur 580.5 Turquoise. Echter langs de bloemen, de blaadjes en in de kleine tussenruimten gebruikt ik een kleiner kwastje. 


Dit is het uiteindelijke kaartje geworden. De tekst is van Chocolate Baroque van de set Poppies. 
De bloem is van een stempel set van twee bloemen van Studio Light. Ik heb zo'n gevoel dat ik nog een dezelfde soort kaart ga maken maar weer in een ander kleurtje. Ik vind dit zo ontzettend leuk om te doen! Probeer het eens uit, ik weet zeker dat je het dan net zo leuk vindt als ik!

Heel fijne dag,5 opmerkingen:

 1. Jeetje wat mooi gemaakt. Heel erg bedankt voor het duidelijke uitleg hiervan. Nog even een vraagje hoe heet het rolletje zelfklevend papier?

  Groetjes Claudia

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Claudia dat is masking tape tenminste zo noem ik het. Het is zeker verkrijgbaar bij de betere hobbywinkelier. Dank je wel voor je compliment.
   groetjes Yvonne

   Verwijderen
 2. Heel erg mooi en Dank je wel om dit met ons te delen

  BeantwoordenVerwijderen