vrijdag 15 april 2016

Have a wonderful dayHallo bloglezers,

Op het Art Specially event heb ik voor Colourstock heerlijk met PanPastel mogen demonsteren. Wat heb ik daarvan genoten. Ontzettend veel aardige lieve mensen ontmoet met veel belangstelling voor PanPastel. Aan een aantal heb ik beloofd mijn kaartjes op het blog te plaatsen met de beschrijving hiervan. Tenslotte is er veel te zien op zo'n geweldig event als het Art Specially. Je kunt dan ook niet alles onthouden wat je gezien en gehoord hebt.Voor degenen die dit gemist hebben, zorg dat je er volgend jaar bij bent hoor! Je doet er zoveel inspiratie op en er is zoveel moois te zien en te koop. 

Okay, ik ga beginnen met de uitleg. Bij het maken van het bovenste kaartje ben ik geinspireerd door een soort gelijke kaart die ik vond op Pinterest. Daar heb ik wat op verder geborduurd voor deze serie kaartjes. 


Voor deze techniek heb je nodig een rolletje maskeerpapier. Dit is erg handig omdat de gehele onderlaag plakt. Wat hier best belangrijk is zodat er nergens PanPastel onder door komt. Je scheurt er een stuk af in de lengte of breedte van de kaart. Dit scheur je weer in twee stukken en plakt dit aan de zijkanten van je kaart. 


Dit ga je nu bewerken met PanPastel. Bijgaande kleurtjes heb ik hiervoor gebruikt: 780.8 Raw Umber Tint, een heel klein beetje 740.3 Burnt Sienna Shade, 580.5 Turquoise en een beetje 560.5 Phthalo Blue. Ik heb gewerkt met de ovale PanPastel sponzen. In het midden heb ik met de zijkant van de spons heel licht een streep getrokken met Phthalo Blue, zodat er wat diepte in je werk ontstaat. 


Voordat ik ben gaan stempelen heb ik er nog twee wolkenstempels van Katzelkraft op afgedrukt met Versamark. Hier ben ik daarna heel zachtjes met een penseeltje overheen gegaan met een klein beetje PanPastel in de kleuren 580.5 Turquose en 780.8 Raw Umber Tint.


Voor deze serie kaartjes heb ik drie verschillende stempelsets van Art Journey gebruikt. Ik vind het prachtige stempels. Ik heb gestempeld met zwarte India Ink.


Bij deze kaart ben ik wat PanPastel op gaan zetten in de kleuren 470.5 Violet en 280.5 Orange. Na eerst gefixeerd te hebben ben ik de harten stempel erop gaan zetten met Versamark terwijl ik het maskeerpapier nog even laat zitten. Wrijf hier opnieuw wat PanPastel overheen. Nu nog een keer fixeren en dan kan het maskeerpapier verwijderd worden. 


Met een witte Molotow marker hier en daar nog wat witte stipjes aangebracht. Ik heb met behulp van de Misti gestempeld zodat je er vaker overheen kunt stempelen om alles mooi zwart te krijgen. 


Nog even de complete kaart. Door het gebruik van de intussen wel bekende bokeh techniek, die door Janet Blaauw met uitleg al enige tijd geleden op ons Colourstock geplaatst is ben ik ook deze kaartjes gaan maken.


De bokeh techniek vind ik zelf prachtig bij deze stempels passen. Het lijkt daardoor net of deze bubbels ook over haar heen gaan. Laat dat nu precies mijn bedoeling geweest zijn!


Op deze manier heb ik nog een tweetal kaartjes gemaakt. Waarvan ik ook de foto's hieronder ga plaatsen. 
Kleuren PanPastel: 580.5 Turqouise en 680.5 Bright Yellow Green.


PanPastel kleuren: 
580.5 Turqouise en 380.5 Red Iron Oxide.


PanPastel kleuren: 280.5 Orange en 430.5 Magenta.

Alle PanPastel kleuren voor deze kaartjes komen uit de set Diny's Favorites. Dit is een fijne set waar je ontzettend veel mogelijkheden mee hebt qua kleurcombinaties.
Mocht je geinspireerd geraakt zijn en ook eens met PanPastel willen gaan werken, dan is mijn advies begin met de kleuren uit deze basisset. 

Have a wonderful day!
5 opmerkingen:

 1. Fijn om hier nog een keer de uitleg te zien. Mooie kaarten!
  groetjes, Caroline

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel mooi en ik heb zeker genoten bij jou op Art Specially

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtig deze post Yvonne en duidelijk uitgelegd, iedereen kan aan de slag! xx

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtig! En bedankt voor de top uitleg! Xx

  BeantwoordenVerwijderen