maandag 27 juni 2016

made up scenarios


Als ik 's avonds uit mijn werk kom, vind ik het altijd fijn om na het eten even een poosje te kleuren. 
1. oefening baart kunst
2. kleuren is heerlijk ontspannend

Ik pak dan ook regelmatig een afdrukje en kleur deze zomaar zonder doel in, gewoon omdat het leuk is om te doen. En het is handig. Soms moet ik snel wat maken en dan is het handig om iets paraat te hebben liggen. Deze afbeelding van Sakuem heb al een tijdje terug ingekleurd. Het was een leuke afbeelding om in te kleuren, veel huid en haar, ik kon mij er lekker in uitleven. 


Als eerste heb ik een close-up foto van de afbeelding. Ik heb deze ingekleurd met Copic Markers. 
Ik begin meestal met de schaduwen op de huid. Ik gebruik hiervoor een BV000. Daarna pak een koele bruintint, E50 en breng een eerste laag aan. Op de plaatsen waar je de E50 over de BV000 aanbrengt ontstaat een mooie warme schaduw. Achtereenvolgend voeg ik lagen toe van E00, R00, W1 en blend dan alle lagen samen met E0000. 
Omdat de kleuren van de haren en de intensiteit van de kleur invloed hebben op de huid ga ik eerst de haren kleuren. Daarna keer ik vaak weer terug naar de huid om nog wat meer schaduw aan te brengen. Ik gebruik dan BV00 om de schaduw dieper van kleur te krijgen. 

Met het kleuren van de haren ben ik gestart met B18. Dit is de donkerste kleur uit de reeks en die breng ik alleen aan om de donkere schaduwplekken van het haar. Daarna kleur ik de rest van het haar in met achtereenvolgend B16, B14 en B12. Omdat B18 door het blenden wat lichter is geworden, breng ik deze kleur nog een keer aan. Dezelfde kleuren blauw heb ik ook voor de ogen gebruikt. 

Als naar mijn gevoel de haren en huid af zijn, ga ik de rest van de tekening inkleuren. Blauw is een mooie contrastkleur van oranje. Als je blauw mengt met oranje krijg je een onbestendig raar kleurtje bruin, maar naast elkaar versterken de kleuren elkaar. Ik heb ervoor gekozen om de jurk en bloemen oranje te maken. Ik heb hiervoor gebruikt YR02, 07, 09 en 68.
De blaadjes bij de bloemen zijn ingekleurd met YG07, 17 en 67.


Ik heb mijn journalpagina gemaakt op een achtergrond van acrylverf, waarin ik met stencils en stempels verschillende lagen heb aangebracht, 
Daarna heb ik een leuke spreuk op het internet gezocht en deze op de achtergrond geschreven. Ik heb dit keer voor een lange spreuk gekozen. Om een beetje goed uit te komen met de tekst, schrijf ik deze eerst heel licht met potlood. Daarna gebruik ik een marker om de echte tekst te schrijven. De Molotow 1,5 mm is hiervoor zeer geschikt. 


Dit is het eindresultaat. 

Een creatieve groet van,
3 opmerkingen: