maandag 13 juni 2016

Molotow Aqua Twin refills, Copic Markers en kleurpotlood

Ok ik geef het toe, ik ben een art supply junkie....nieuwe materialen om mee te kleuren hebben een hoog heb-gehalte. Ik vind het altijd superleuk om materialen uit te proberen en om te kijken hoe ik het weer kan combineren met andere kleurmiddelen die ik heb. 
Dus toen de Aqua Twin Markers van Molotow uitkwamen zat ik te popelen om ze uit te proberen. En ik kan je vertellen, ze zijn megaleuk. De kleuren zijn prachtig, mooi en helder. Ze mengen onderling weer tot allerlei nieuwe kleuren. En met de lege markers die verkrijgbaar zijn, maak je gewoon een eigen marker met je favoriete gemengde kleur. Hoe handig en leuk is dat?


Wat ik zelf ook erg fijn vind, is dat de Aqua Twin markers navulbaar zijn. Als je marker leeg is hoef je dus geen nieuwe te kopen maar kan je de marker navullen, net als bij de Copic Markers. Maar met de navullingen kun je ook andere leuke dingen doen en dat wil ik jullie vandaag laten zien. 


Ik heb eerst een schets gemaakt op papier dat zowel geschikt is voor Copic Markers als voor aquarel. De Aquatwins zijn goed bruikbaar met veel water, maar dan moet je wel stevig papier gebruiken dat dit kan verwerken. 


Ik heb daarna met BV000 en BV00 de schaduwen aangegeven in de tekening. 


Daarna heb ik de huidskleur aangebracht. Ik heb hiervoor de volgende Copic Markers gebruikt: 
Huid - E50. 0000, 00, W1, 3, BV00, R00, BG0000
Ogen - YG 07,17,67
Lippen -E93,95, R00


Verder heb ik nog gebruikt:
Haren - BG11,13,15,18
Zeepaardjes - Y19,21, YR07, 09, 16, 18

Na de uitwerking met de Copic Markers heb ik meer details aangebracht met kleurpotlood.


Voor de achtergrond heb ik de Aqua Twin refills gebruikt. 


Op een apart bordje heb ik een aantal druppels Aqua Twin inkt gedruppeld, ik heb alle kleuren groen, blauw roze, geel  en paars gebruikt. Ik heb de achtergrond eerst vochtig gemaakt met een penseel dat veel vocht opneemt en daarna de inkt er in uit laten vloeien. Dat is nog een risicovol karweitje, want als je te dicht op de rand zit of teveel water gebruikt, kan de inkt doorlopen in je tekening. En op een paar plekjes is dit ook gebeurd.  Op sommige plekken is de inkt een beetje in de Copic inkt en kleurpotlood gelopen, gelukkig kon ik het op het einde nog herstellen. 

Als je dit wil voorkomen, kan je ook maskervloeistof gebruiken. 


Na een middagje spelen met de inkt, waarbij ik de kleuren in elkaar heb laten vloeien is dit het eindresultaat geworden. 
Het mooie van de Aqua Twin Marker is dat je de lastige plekjes met de marker zelf kunt inkleuren zodat je niet gelijk een heleboel inkt op één plek krijgt. 

De markers, maar ook de refills zijn gemakkelijk in gebruik en mengen tot mooie nieuwe kleurtjes. Kleine foutjes kun je gemakkelijk herstellen, waardoor het een prettig medium is om te gebruiken. 

groetjes2 opmerkingen: