woensdag 27 juli 2016

Groene schaduw????

Waarschijnlijk denken jullie nu..wat bedoelt ze hier nu weer mee, maar het is zoals het er staat, ik heb deze keer groene schaduw aangebracht op mijn poppetje. 

Schaduw is niet alleen zwart of donkergrijs. In de schaduw zie je eigenlijk altijd nog wel wat kleur terug van het voorwerp dat je kleurt of de reflectie van voorwerpen in de omgeving. In de afbeelding die ik voor deze art journalpagina heb uitgekozen, houdt het meisje een draakje vast. Ze is zelf eigenlijk ook een drakenmeisje met hoorntjes op haar schouders en rug. Ik vond een groene schaduw hierbij erg passend.


Als eerste heb ik een laag E50 aangebracht. Ik breng de laag snel aan zonder me druk te maken over streepjes. Er komen nog zoveel lagen bovenop, dat de streepjes straks weg zullen zijn.
Na de basis laag gebruik ik BG10 voor de eerste laag schaduw in het gezicht en op de huid.  Vervolgens pak ik de E00 om meer warmte en vorm in het gezicht aan te brengen. Het groen is een koele kleur die nog een warme tegenkleur nodig heeft.
Met BG11 maak ik de schaduw nog wat dieper. Omdat ik nog niet tevreden ben gebruik ik daarna W1, 3 en 5 voor de diepste schaduw in het gezicht zoals onder de neus en bij de oogkassen. 

Als ik tevreden ben, blend ik alle lagen met elkaar met behulp van de E0000.

De draak is ingekleurd met een hele serie groen en violet-blauw. In eerste instantie vond ik het te groen worden en had ik een paar tegenkleuren nodig. Ik heb hiervoor violet-blauw en oranje gekozen. 
De gebruikte kleuren zijn:
YG 01, 05,06,07,17,67 
BG10,11,13,15,18,70,72,75,78
B60,63,66, 69.

Ik heb deze kleuren ook gebruikt voor de vleugels en de jurk van het drakenmeisje. 

Aan het oog van de draak heb ik nog een beetje Y35 toegevoegd, zodat het oog wat levendiger werd. 

De hoorntjes bij de draak en het drakenmeisje zijn ingekleurd met Y32,35,38 E50, W1 en 3.

In deze fase besluit ik om eerst de zwarte stukken nog wat zwarter te maken met een Copic Multiliner. Tevens bedenk ik dat het leuker is om de sproeten vanaf de rug door te laten lopen in de nek en op het gezicht. 


Na een laagje multiliners en nog wat meer sproeten in het gezicht ziet het drakenmeisje er nu zo uit. In de ogen van beide breng ik met een witte molotov wat highlights aan. 


Ik gebruik nogmaals de E0000 om alle lagen goed te blenden. 


En dit is de pagina geworden. 
De achtergrond is gemaakt met Dylusions paints/
De gebruikte stencils zijn van Pronty, Ranger en Joggles.
Het drakenmeisje is getekend door Tanya Bond. 

groetjes en tot de volgende maand


4 opmerkingen: