woensdag 13 juli 2016

muchness

Onlangs heb ik in de bioscoop het vervolg op Alice in Wonderland gezien, Through the Looking Glass. Een fantastische film met superleuke wezens , mooie werelden , magische gebeurtenissen en niet geheel onbelangrijk Johnny Depp. 
Alice in Wonderland is wel mijn favoriete sprookje, in boekvorm, maar ook als film. 
Na de film moest ik ook gelijk aan deze "mad hatter" van the East Wind denken. Ik had hem al een tijdje terug gekocht, maar nog niet gekleurd. 


Er is geen specifieke reden voor om te beginnen met het kleuren van het gezicht, maar omdat het gezicht wel het belangrijkste onderdeel is van een poppetje, begin ik er wel altijd mee. Als het gezicht niet goed lukt, stop ik direct, de rest wordt dan ook niets. 

Ik begin met een dunne laag E50, dit is een koele beige tint. Daarna breng ik met E51 vast wat schaduwen aan op de plekken waar ik deze wil hebben. Vervolgens gebruik ik BV000 om de schaduwen wat beter aan te zetten. In deze fase is het dus belangrijk om te bepalen waar je het licht vandaan laat komen. Voor de meest verre gedeeltes op het gezicht, waar geen zonlicht komt, breng ik ook een laagje B0000 aan. Schaduw is koel en dit probeer ik te bereiken door het gebruik van een koele kleur uit de B serie. 
Ik ga terug naar E00, om het gezicht iets meer warme tinten te geven. In de ooghoeken gebruik ik ook nog wat W1 en 3. Daarna ga ik pas blenden met E0000. Door het blenden willen de kleuren wel eens wat lichter worden, ik breng na het blenden daarom nogmaals de schaduwen aan om meer diepte te creëren. 


De kleding en de haren heb ik vanaf donker naar licht gekleurd.

In de haren ben ik begonnen met de E09. Deze breng ik aan op de schaduwplekken. Daarna werk ik het haar verder uit met YR 14, 15 en 18 en voor de highlights YR23. 
Ik heb dezelfde kleuren gebruikt voor de sjaal op de hoed en de das.

De hoed en jas zijn ingekleurd met de BG serie. Ik ben begonnen met BG09 op de schaduwplekken. Daarna heb ik de jas en hoed verder uitgewerkt met BG07, 05, 02 en 01. De BG01 gebruikt om de voorgaande lagen te blenden. Ook hier ontstaat door het blenden een lichtere tint dan ik zou willen. Ik breng daarom nogmaals BG09 aan. Uiteindelijk vond ik de donkerste kleur nog te licht en heb toen BG75 toegevoegd. 


Voor de tekst, afkomstig uit Alice in Wonderland en gesproken door the Mad Hatter tegen Alice, heb ik geschreven met een fantastisch nieuw product, de Molotov Liquid Chrome. Een marker op acrylbasis die glimt als een spiegeltje. Het is niet gemakkelijk om dit op de foto vast te leggen, maar het is net een spiegeltje, echt prachtig. Alle letters heb ik omlint met een Copic Multiliner 0,3 mm. En dit is de complete pagina in mijn art journal. Ik heb de mad hatter op een achtergrond van Dylusions Paints geplakt. 
De borderrand is ingekleurd met een Molotov zwarte acrylmarker. 1 opmerking: