woensdag 9 november 2016

Have The Happiest Birthday


Hallo creatievelingen, het is Ellen hier weer met enkele Copic Marker tips. Vandaag wil ik inzoomen op lichtreflectie en zilver. Hieronder geef ik meer uitleg.


Lichtreflectie: licht kan vanuit verschillende hoeken komen. Op mijn kaartje vandaag komt het vanboven. Dit wil zeggen dat al mijn afbeeldingen onderaan donker zullen zijn en bovenaan het licht reflecteert. Zoals op het stinkdier zie je dat niet alleen het hoofd belicht is maar ook één schouder. Dit komt omdat de schouder uitsteekt en zicht nog dicht bij de lichtbron bevind.  Als je het moeilijk kan visualiseren raad ik aan om met een lamp op verschillende hoeken een klein speelgoedje te belichten. Zo zie je meteen hoe het licht zich verplaatst. Telkens gebruikte ik voor de lichtreflectie op de objecten Y17, Y02, YR31 en liet ik dit mooi overgaan met de lichtste kleuren van de objecten.


Zilver: Een oude oven moet natuurlijk helemaal zilver zijn (althans dat is mijn opinie). Om dit effect met je Copic Markers na te bootsten is het handig om alle randen met je donkerste kleur in te kleuren. Geef toe lijkt dit nu niet echt metaal? Daarnaast kleurde ik de bakplaat ook helemaal in met de grijze markers, pas daarna kleurde ik met geel erover. Hierdoor lijkt de binnenkant van de oven toch donker zoals je dat ook in een echte oven hebt.

Hier zien jullie dan het eindresultaat:


Hopelijk hadden jullie er wat aan.

2 opmerkingen:

 1. Hallo Ellen, een goede en duidelijke uitleg over lichtreflectie en schaduw, soms best lastig. De voorbeeldkaart met de lamp is hierbij een overduidelijk voorbeeld. Een mooie kaart met een leuke en grappige compositie. Mooi gemaakt.

  Groetjes,
  Els

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je bent een schat Els!! je berichtje maakt me enorm blij & wat ben ik trots dat je het een duidelijke uitleg vind (hihi)! :)

   Verwijderen