zaterdag 12 november 2016

Pile on the leaves


Hallo allemaal,

in deze herfstmaand nog een kaart in het thema van dit jaargetijde. Dit keer heb ik er voor gekozen om het onderwerp van de kaart, een paddenstoel, niet te stempelen, maar zelf te tekenen. Een paddenstoel heeft geen moeilijke vormen en kan daardoor eigenlijk nooit mislukken. Hoewel de rode vliegenzwam één van mijn favoriete paddenstoelen is, heb ik voor deze kaart voor de warme bruine tinten van PanPastel gekozen.Eerst de paddenstoel getekend op een wit stuk papier omdat voor het maken van de achtergrond een masker nodig is. Na het uitknippen dit masker op een stuk wit cardstock gelegd en met dunne potloodlijnen nagetekend.


Daarna in stappen de paddenstoel gekleurd. Begonnen met de bovenzijde van de hoed, daarna de onderzijde en als laatste de steel.

Na het kleuren van de steel met een doezelaar wat streepjes aangebracht met een iets donkere kleur dan de steel zelf. Deze streepjes met een sponsje weer een klein beetje vervaagd.

De paddenstoel is nu af. De volgende stap is het maken van de achtergrond. Daarvoor het masker over de paddenstoel gelegd. Met VersaMark diverse bladeren rond de paddenstoel gestempeld. Deze met een soft tool groen gemaakt.

Na het fixeren een tweede serie bladeren langs de rand van de kaart gestempeld. Deze bladeren met een soft tool bruin gekleurd.Voor de decoratie op een strook wit cardstock het boomblad van de achtergrond 8 keer met VersaMark gestempeld. Deze bladeren met een soft tool en warme herfstkleuren ingekleurd.

Voor de tekst een groter boomblad met VersaMark op een stuk wit cardstock gestempeld en ook dit blad met een soft tool met bijpassende kleuren op kleur gebracht.
Na het fixeren deze bladeren uitgeknipt..


Alles is nu gereed om de kaart in elkaar te zetten. Als eerste de tekening met de paddenstoel op een stuk donkerbruin karton geplakt. Dit deel op een stuk dubbelgevouwen donkergroen cardstock geplakt. Daarna het grote blad met de tekst en de 8 kleine bladeren op de kaart geplakt.


De gebruikte kleuren zijn:
220.5 Hansa Yellow
280.3 Orange Shade
280.5 Orange
280.8 Orange Tint
340.3 Permanent Red Shade
660.1 Chrom.Oxide Green Extra Dark
680.1 Bright Yellow Green Extra Dark
680.5 Bright Yellow Green
740.1 Burnt Sienna Extra Dark
740.3 Burnt Sienna Shade
740.5 Burnt Sienna
931.5 Copper

Ik hoop dat jullie weer ideetjes hebben opgedaan om een mooie herfstkaart te maken, want daarvoor heb je natuurlijk niet altijd gedroogde boombladeren nodig. Zelf tekenen en in combinatie met een aantal stempels is ook een mogelijkheid.

Wens jullie veel leuke en gezellige creatieve uurtjes.Geen opmerkingen:

Een reactie posten