maandag 30 januari 2017

Pimp the Cover (deel 1 van 2)


Goedemorgen allemaal

Al die GelliPlate creaties maak ik in een 'art journal' echter deze hebben normaliter een saaie omslag. Ik besloot om deze te 'pimpen' met behulp van de GelliPlate. Omdat dit best een groot project is, heb ik het in 2 delen gesplitst en jullie zien het eindresultaat in de volgende blogpost. Op foto 1 zien jullie de cover zoals hij is. Ik heb met Ara Gel Medium diverse collage papiertjes opgeplakt (foto 2), onder andere uit een oud wiskunde boek :-) Daarna ben ik er overheen gegaan met witte gesso (foto 3) en heb ik de randen met zwarte acrylverf bewerkt (foto 4), want zoals jullie weten houd ik van 'grungy'.
Op foto 5 zien jullie het resultaat van 3 kleuren acrylverf (paars, fuchsia en goud metallic) en de brayer en op foto 6 heb ik met modelling paste wat doodskoppen aangebracht op de hoeken. Ze zijn niet heel goed te zien, maar het worden toch veel laagjes. 


Daarna heb ik met een letterstencil en turquoise acrylverf de letters aangebracht. Het ziet er dan zo uit: (eigenlijk is ie nu al tof he?)


Daarna ben ik met de kleine GelliPlate (3" x 5") gestart. Ik ben begonnen met lichtblauwe acrylverf en een stencil met driehoeken. Ik heb dit 6 x herhaald en in totaal dus 6 afdrukken gemaakt op de cover. Het resultaat zien jullie op foto 3. Het is vrij subtiel, maar daardoor kun je met vele lagen werken. 


Daarna ben ik met oranje acrylverf verder gegaan. Ik heb deze aangebracht op de GelliPlate en met een soort 'kam' heb ik een gaaf patroon aangebracht (foto 2). Dit heb ik 4 x herhaald en 2 ghostprints, en zijn er in totaal dus 6 afdrukken gemaakt op de cover. (foto 3).


Ik ben verder gegaan met een van mijn mooiste acrylverfkleurtjes, de paarse metallic van Ara. Ik maak tussendoor de GelliPlate overigens niet schoon, dit doe ik echt pas op het einde. Op foto 2 zien jullie het letterstencil, let wel op dat je deze goed plaatst anders staan de letters in spiegelbeeld. (op zich vind ik dat niet erg). Ik heb dit op willekeurige plaatsen aangebracht. Overigens, ik gebruik de GelliPlate bij deze stappen dus als een stempel, op een acrylblok.


De laatste stap die ik vandaag met jullie deel is neon gele acrylverf, met dezelfde kam als in een van de voorgaande stappen. Ook hierbij is het effect subtiel, maar het haalt net het 'harde' weg uit de turquoise letters.


Op foto 2 zien jullie het resultaat tot nu toe, eigenlijk zijn alle lagen nog best goed zichtbaar, inclusief de doodskoppen met modelling paste, de diverse kleuren verf en de verschillende structuren. 

Op 13 februari plaats ik deel 2 van 'Pimp the Cover' en dan zien jullie tevens het eindresultaat :-) Ik hoop in ieder geval dat ik jullie tot nu toe heb geïnspireerd om ook zo'n gave cover te maken. Als jullie vragen hebben over de materialen of technieken, dan lees ik het graag.

Tot 13 februari! Groetjes, Claudia 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten