dinsdag 1 september 2020

Take Time to Enjoy. Zonnebloem met Daniël Smith watercolors

 Hallo allemaal,

Het is al weer september, wat gaat de tijd toch snel. 

Vandaag heb ik weer een leuke blogpost voor jullie. Misschien hebben jullie deze bloem(en) wel in de tuin staan, ik laat jullie vandaag zien hoe ik deze mooie zonnebloem heb getekend en gekleurd.


Op Pixabay vond ik afbeeldingen van zonnebloemen en hierdoor heb ik mij laten inspireren. Pixabay is een leuke site om inspiratie te vinden. Er staan allerlei, gratis te gebruiken, afbeeldingen op. 

Op onderstaande foto's laat ik je stap voor stap zien hoe ik te werk ben gegaan. 
Ik gebruik voor het kleuren de mooie Daniël Smith watercolors.


Op 250 grams Mixed media papier heb ik deze zonnebloem getekend met een Derwent Graphic 2H potlood. De schets heb ik lichtjes opgezet.


Met een Molotow Blackliner 0.05 mm heb ik de zonnebloem overgetrokken. 
Het hart van de bloem heb ik gedoodled en tussen de bladeren heb ik schaduw effecten aangebracht door kleine stipjes te zetten.


Met een natte penseel maak ik eerst de bladeren van de bloem nat. 
Hier kun je de details van het hart ook nog even beter zien.


Als de waterlaag enigszins droog is, breng ik met de kleur DS165 Lemon Yellow de eerste kleurlaag aan op de blaadjes. Deze laag laat ik even drogen.


De volgende laag breng ik aan. Nu gebruik ik kleur DS212 Mayan Yellow. Deze kleur heeft een net iets donkerdere en warmere tint dan de Lemon Yellow. 
Het hart van de bloem neem ik ook mee in de kleur Mayan Yellow.
Ook deze laag laat ik drogen.

Dan is de volgende kleur aan de beurt. Ik neem hiervoor de kleur DS060 New Gamboge. Daniël Smith heeft vele mooie geel tinten en deze past prima als volgende laag. 

Nu ga ik verder met het hart van de bloem. Deze geef ik meer kleur met de DS045 Indian Yellow en DS152 Quin. Deep Gold. Ook de schaduwplekjes tussen de bloemblaadjes neem ik mee met in deze kleuren.

De volgende kleur die ik gebruik voor het hart van de bloem is DS086 Quin. Burnt Orange. Tussendoor laat ik de kleuren wel eerst drogen.

Het middelpunt van het hart heb ik eerst nog kleur gegeven met DS099 Rich Green. 

Om het hart van de bloem aan de buitenrand wat donkerder te krijgen, heb ik de kleuren DS098 Raw Umber Violet en DS239 Jane's Gray gebruikt. Tussendoor heb ik de kleuren wel eerst laten drogen voordat ik de volgende kleur ging gebruiken. In het middelpunt van het hart heb ik ook de kleur DS109 Undersea Green gebruikt en nog wat stippen aangebracht met DS239 Jane's Gray.


Dan zijn de bladeren aan de beurt. Hiervoor heb ik de kleur DS109 Undersea Green gebruikt. Voor de schaduwplekjes heb ik de kleur DS188 Schadow Violet gebruikt.
Lekker op gevoel kleur geven, dat is zo heerlijk om te doen.


Zo heb ik de rest van de bladeren en de steel van de bloem ook gekleurd. Lekker op gevoel, lekker ontspannen. 
Want de watercolors van Daniël Smith zijn heerlijk om mee te werken!


Met de gebruikte kleuren geel van de bladeren breng ik nog wat spetters aan rondom de bloem. 
Ik neem hiervoor wat kleur op uit mijn kleurnapje en breng dat aan op mijn palet, meng het met water en met de penseel spetter ik de spetters op papier, daar waar ik ze ongeveer wil hebben.


Hier nog even een blik op de zonnebloem vanuit een andere hoek.

En zo is er een mooie zonnebloem ontstaan met de mooie watercolors van Daniël Smith.


Ik vond dat er ook nog wel een mooie tekst bij de zonnebloem paste, dus heb ik in mijn tekststempel collectie een mooie tekst gezocht en deze met de stempelhulp naast mijn zonnebloem gezet.

En zo is mijn zonnebloem helemaal af. 

Ik hoop dat ik jullie heb kunnen inspireren met deze zonnebloem en tot de volgende keer!!1 opmerking: