dinsdag 1 juli 2014

Speciaal voor jou

Vandaag ga ik jullie, met veel foto`s, een stempel/panpastel vensterkaart uitleggen. Ik vind dit zelf altijd erg leuk om te maken en wil dit graag met jullie, in duidelijke stappen, delen. 


Foto 1: Je neemt een vierkante enkele kaart / papier van 13 x 13 cm. Stans of pons een cirkel en leg deze op de kaart. Ga nu met een spons en panpastel een achtergrond maken waarbij je met blauw-tinten begint over de cirkel heen. Dan kun je steeds donkerder kleuren nemen of wat oranje en dat in groen laten overlopen zodat het een ondergaande zon of opkomende maan wordt.  DIT EVEN FIXEREN.


Nu neem je het papier waar je de cirkel hebt uit geponst. Leg deze precies over de witte cirkel en maak deze nu donker geel / oker geel.


Als je het papiertje eraf haalt heb je dit gemaakt. ( foto 3 ) NU WEER FIXEREN leg deze kaart even op zij want we gaan nu verder met de kaart zelf.


Neem een strook kaarten karton van 27 x 13.5 cm ( geel ) en vouw hem dubbel. Leg hem weer open voor je en leg er een stuk zwart of donkerblauw kaarten karton op van 13 x 13 cm. Zet dit even vast met non-permanent plakband. Stans er nu een grote cirkel uit maar we zo dat er nog randen overblijven. Neem nu een stuk mica van 13 x 13 en stempel hier een afbeelding op. Gebruik hier voor watervaste stempelinkt ( stazon )


Plak nu de afbeelding tussen het gele en zwarte kaarten karton. Je kunt dus nu door de kaart heen kijken.
Neem nu je kaart met de zon/maan en plak die op de achtergrond.


Als je nu de kaart dicht doet krijg je dus je achtergrond door de cirkel te zien.


Nu kun je de kaart naar eigen idee verder versieren.Op het achtergrondje heb ik nog een paar vogels gestempeld. Als je dit wilt doe dat dan zo dat je ze ook aan de voorkant kan zien door het mica heen.

9

Hier nog even een foto van de kaart waarbij ik de achtergrond even omhoog heb gevouwen zodat je dus door de kaart kan kijken.

Dan hier nog even de gebruikte kleurtjes panpastel:Ik hoop dat je het een leuk idee vind.


1 opmerking:

  1. Helemaal geweldig zo mooi uitgelegd bedankt groetjes van Joke Mulder

    BeantwoordenVerwijderen