dinsdag 12 augustus 2014

Genbruik van de parelmoer mediums van PanPastel

Hallo,  
ik heb net ook de tweede flyer vertaald .  Wil deze jullie ook hier laten zien. Ik heb beide flyers over de Mediums en de Colorless Blender ook als PDF hier staan, gemakkelijk te downloaden.  

MEDIUMS  
 PEARLESCENT MEDIUMS


PanPastel heeft  echte pastel (droge verf) mediums geïntroduceerd.

WAT ZIJN MEDIUMS?
Mediums zijn hulpmiddelen, waarmee je anders met kleuren kunt werken, die uitbreiding van technieken en eindeffecten mogelijk maken.  Kortom je kunt ze aan de bestaande kleuren toevoegen om deze er anders uit te laten zien, of om er op een andere manier mee te kunnen werken.

PEARLESCENT MEDIUMS

PanPastel Parelmoer mediums voegen een glanzende parelmoer glans  toe, die verandert afhankelijk van de hoek van waaruit het bekeken wordt. Het geeft ook diepte aan de kleur.  Deze mediums zijn op basis van mica. De mediums kunnen worden gemengd met PanPastel kleuren voor het maken van aangepaste parelmoerkleuren. Ze  kunnen ook heel goed op zichzelf gebruikt worden in mixed media projecten.
Ze hebben alle kenmerken van PanPastel kleuren, ze zijn mengbaar, uitwisbaar, stofarm, lichtecht en hebben de kwaliteit voor de professionele kunstenaar.

Pearl White

Maak je eigen aangepaste parelmoerkleuren door het mengen met  PanPastelkleuren.
Gebruik de witte Pearl Mediums te om zelf de lichtere kleuren te maken en aan je  kleuren een zachte parelmoer glans toe te voegen.
Opmerking: Kleur + Wit = tint. (bijv. Magenta + Wit = Magenta Tint)
Je maakt deze nu zelf met een parelmoerglans.Maak aangepaste parelmoer kleuren. Hier zijn gebruikt:  Hansa Geel en Turquoise , beide gemengd met Pearl White Fine.
 Afhankelijk van het gewenste effect , voeg je meer Pearl Medium toe om de glans te verhogen en de kleur zachter te maken.
FINE (fijn): Bevat kleinere micadeeltjes voor het  creëren van een zachte en subtiele parelmoer glans.
COURSE (grof): Bevat grotere deeltjes voor het creëren van een glinsterende glans.
Pearl Black

 Meng de Black Pearl Mediums met PanPastelkleuren om glinsterende Darks en Shades te maken en creëer rijke, juweel-achtige effecten.
Opmerking: Kleur + Zwart = schaduw / extra donker. (bijv. Magenta + Zwart = Magenta Shade)
 Violet gemengd met Pearl White COURSE en Pearl Black COURSE 
Pearl Black COURSE 
over gouache (detail)  Suzanne Fellows 

Het is moeilijk om de ware glans en glinstering van parelmoereffecten op foto’s te laten zien.
  
Informatie en inspiratie opdoen, vragen stellen?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten