zondag 10 augustus 2014

Nieuw Colorless Blender bij PanPastel

Hallo, 
de nieuwe parelmoerkleuren en 5 mediums zijn nu in de winkels. We zijn in Europa de enige die ze al in de verkoop heeft. We lopen dus weer lekker voor. 

Bij de mediums hoort een stukje uitleg. De fabrikant heeft twee mooie flyers gemaakt. Je vindt ze in onze Colourstock FB groep.

Zelf ben ik ze voor jullie aan het vertalen, een is er klaar. Die van de Colorless Blender, ik plaats de informatie hieronder. De tweede hoop ik morgen te maken. Vandaag weer een tijdje zonder Internet, Ziggo heeft in mijn buurt vorige week nogal wat problemen gehad. Dan merk je dat je haast niet zonder internet kan. Ik had mijn telefoon nog met internet, gelukkig.

MEDIUMS  Colorless Blender

PanPastel heeft  echte pastel (droge verf) mediums geïntroduceerd.

WAT ZIJN MEDIUMS?
Mediums zijn hulpmiddelen, waarmee je op een andere manier met je PanPastels kunt werken, die uitbreiding van technieken en eindeffecten mogelijk maken.  Kortom je kunt ze aan de bestaande kleuren toevoegen om deze er anders uit te laten zien, of om er op een andere manier mee te kunnen werken.


COLORLESS BLENDER
Introductie van de eerste kleurloze blender voor zachte pastels. De PanPastel Kleurloze Blender is een medium dat kan worden gebruikt voor  verschillende nieuwe effecten, waaronder het verhogen van de transparantie en het verbeteren van kleur "flow", de overloop van kleuren in elkaar.

Het kan gebruikt worden voor de kleur wordt aangebracht (dus onder de kleur), of gemengd met de kleur, nadat  deze is aangebracht. Het heeft bovendien alle kenmerken van PanPastel kleuren namelijk mengbaar, uitwisbaar, stofarm, lichtecht en de kwaliteit voor de  professionele kunstenaar.

Transparante effecten

Gebruik de Kleurloze Blender om transparante effecten met PanPastel kleuren te maken.
 De afbeelding hieronder laat zien hoe u de Kleurloze Blender kunt gebruiken om een ​​transparant effect te creëren zonder de kleur van het pigment te veranderen.

 Ter vergelijking, bij het gebruik van PanPastel Wit met dezelfde kleur (Permanent Rood 340,5) is het effect anders - wit zal de kleurintensiteit veranderen, lichter en ondoorzichtiger maken.

Dit  in tegenstelling tot de Kleurloze Blender die het geheel transparanter maakt en de kleur behoudt.


Blenden of mengen
Een van de meest belangrijke en unieke kenmerken van de PanPastels is, dat ze droog gemengd kunnen worden, net zoals vloeibare verf.  Zij "stromen",  zelfs al zijn ze droog. Deze nieuwe Kleurloze Blender verbetert de "flow" en vergroot de mogelijkheid van het mengen van PanPastels.  Hieronder vergelijken we verschillende blending of te wel meng technieken.
 Met de Kleurloos Blender  - hiermee kan de kleur veel verder worden "getrokken" (uitgewaaierd), dit geeft meer mogelijkheden.  De “flow”is veel groter dan normaal het geval is.

 Door toevoeging van White - het toevoegen van de witte PanPastel  geeft verandering in de kleurintensiteit en het effect wordt ondoorzichtiger, dekkender.

 Met behulp van je vinger – hier mee kun je niet veel kleur uittrekken.

(let op: met behulp van de vingers kleuren blenden is niet alleen erg beperkt, maar wordt niet aanbevolen voor  kunstenaarspigmenten.)
 Met behulp Sofft Sponges - de kleur kan verder worden "uitgetrokken"  dan bij  het gebruik van een vinger. In feite is dit een van de redenen waarom ze  Sofft Tools hebben gemaakt


Ik hoop dat dit wat meer duidelijkheid brengt in het gebruik van dit mooi medium.
Ik ben op 16 augustus bij Doeading samen met Annie, we demonstreren dan de nieuwe Panpastels en laten jullie zien welke cursussen we allemaal in het najaar geven daar.
p.s. Er is een beroemdheid dan in de winkel: Els van de Burgt uit de VS, de ontwerpster en fabrikant van de Elisabeth Craft producten. Ik hoop je daar te zien.

Groet Diny

Geen opmerkingen:

Een reactie posten