dinsdag 20 oktober 2015

Santa Claus is coming to town

We zitten nog volop in de herfst, maar ik breng vandaag toch het Colourstock blog weer in kerstsferen. 
De kerst is altijd weer een heerlijke tijd. Onder de kaartenmaaksters levert dit soms ook veel stress op. Krijg ik wel de kaartjes op tijd af? Heb ik wel de juiste stempels in huis? En welke techniek ga ik dit jaar nu weer eens gebruiken? Daarom van mij een voorbeeld voor een snelle kerstkaart, die je eventueel in productie kan nemen....Het is altijd een leuke uitdaging om een kerstkaart te maken in heel andere kleuren dan kerstgroen en kerstrood. Dus ik heb gekozen voor PanPastels Violet Tint (470.8), Phthalo Blue Tint (560.8) en Magenta (430.5). Eerst heb ik met Violet Tint en Phthalo Blue Tint een basislaag aangebracht op fluweelpapier. Hierover heb ik de kristallen gestempeld met transparante embossinginkt en deze heb ik voorzichtig gesponsd met Magenta en Phthalo Blue.Natuurlijk doet een sneeuwglitter embossingpoeder het altijd goed op een kerstkaart. De kristaltak heb ik hiermee geëmbossed. Later heb ik in de rechterbovenhoek nog een 'krans' geëmbossed.


Dezelfde kristaltak heb ik met een paarse pigmentinkt enigszins over de geëmbosde tak gestempeld. 


Breng op een apart stukje fluweelpapier de PanPastels aan, behalve de Magenta. En stempel hierop met Stazon Jet Black de tekst 'Santa Claus is coming to town'.

Het poesje heb ik gestempeld met Stazon Jet Black op aquarelpapier en ingekleurd met auqamarkers, m.b.v. een waterpenseel. Voor ik het poesje op de kaart plakte heb ik het eerst rechtstreeks gestempeld op de achtergrond. Het ingekleurde poesje heb ik uitgeknipt en precies op het gestempelde poesje geplakt. Zo zie je toch de snorharen. Maar als je een knipwonder bent, hoeft dat natuurlijk niet.....


Santa Claus is coming to town! Het poesje kan voorlopig nog even blijven zingen...


Ik hoop dat ik jullie weer heb kunnen inspireren.1 opmerking:

  1. Super mooie kaart, zo kom je wel in de stemming voor kerst.

    BeantwoordenVerwijderen