maandag 28 maart 2016

Maak tijd voor de dingen....Maak tijd voor de dingen die je gelukkig maken. Zouden we dat niet allemaal veel meer moeten doen? Ik vind deze tekststempel zo mooi. 

Bij het maken van deze blogpost ben ik zo in het kleuren opgegaan dat ik vergeten ben tussen de bedrijven door foto's te maken. Hopelijk willen jullie mij dat voor deze keer vergeven.


Als eerste ben ik begonnen met het maken van de achtergrond. Hiervoor heb ik de volgende kleurtjes PanPastel gebruikt. 580.5 Turquoise, 280.5 Orange. Daarover heen heb ik een masker gebruikt van Dutch Doobadoo. Over het masker heen heb ik heel licht wat PanPastel gewreven. Ik heb hiervoor geen Versa Mark gebruikt. Ik wilde graag dat het zichtbaar was maar ook weer niet te.
Toen ik daarmee klaar was heb ik de ondergrond gefixeerd met Ghiant fixatief.

Over de achtergrond heb ik deze prachtige stempel van Studio Light geplaatst met Versafine inkt, Olympia Green. Ik ben er aldoende achter gekomen als ik stempel op papier met Versafine en ik deze daarna ingekleurd heb met PanPastel ik hierover gewoon weer fixatief kan gebruiken zonder dat de inkt uitvloeit.Voor de rozen heb ik twee kleurtjes PanPastel gebruikt om ze in te kleuren. 280.5 Orange en voor de accenten heb ik 380.5 Red Iron Oxide gebruikt. Deze en eerder genoemde kleurtjes komen uit de PanPastel set Diny's favorites. Echt een aanrader deze zorgvuldig samengestelde PanPastel set. Alle kleuren zijn onderling zo mooi op elkaar afgestemd. Alleen de bladeren heb ik aangezet met een afwijkend groen kleutje PanPastel. De witte stipjes heb ik gezet met een Molotow marker. Dat geeft vaak net dat beetje extra.Mijn kleurwerkje heb ik gemat op twee kleuren cardstock en daaronder een witte kaart geplakt. Ik kies toch vaak weer voor een witte ondergrond, niet alleen omdat ik dat mooi vind maar ook uit praktische overwegingen. Ik vind het vaak wat prettiger om op een witte ondergrond te schrijven als ik een kaartje verstuur. Gebruik ik toch (donker) gekleurd karton als basiskaart dan maak ik er vaak een wit inlegvelletje in.

Voor vandaag wens ik jullie allemaal een heel fijne 2e Paasdag. 
liefs en tot een volgende blogpost!4 opmerkingen: