vrijdag 18 maart 2016

Shoppen!

Hallo allemaal! 

Het voorjaar is er weer en dan krijg ik altijd weer een verschrikkelijke shopdrang, haha.
Als de eerste zonnestraaltjes er zijn wil ik al nieuwe schoenen en kledij in de nieuwste lentekleurtjes.
Ik heb me de voorbije 2 weken weer eens goed laten gaan. Mijn bankrekening is wat minder blij, maar met mijn 5 paar nieuwe schoenen en een hele serie kledingstukken, ben ik volledig klaar om het nieuwe seizoen weer buiten te komen!


Het kaartje die ik vandaag voor jullie gemaakt heb, is een beetje op mijn shopavontuur gebaseerd.
Begin maart was er een hobbybeurs in Kortrijk (België) en daar heb ik deze stempel gevonden van Whimsy Stamps "Shop 'Til You Drop". Deze kon ik natuurlijk ook weer niet laten liggen, dus die is in mijn mandje beland.


Vandaag wil ik jullie tonen hoe ik de stippen op de achtergrond heb gedaan.
Allereerst heb ik de stempel gekleurd met mijn Copic markers en heb ik haar een grond gegeven om op te wandelen. Die heb ik aangezet met C5, uitgeblend met C3 en vervaagd naar buiten toe met C1.


Ik heb voor de achtergrond een blauwgroene kleur gekozen omdat die ook in het designpapier zit waarmee ik graag had gewerkt. Ik zet eerst rond mijn stempel overal stippen met de lichtste kleur BG70. Fijne en grove stippen door elkaar, het maakt niet uit, zolang ze maar niet te heel dicht bij elkaar staan.


Daarna is het de beurt aan de volgende kleur BG72. Opnieuw stippen aanbrengen langs de stempel maar niet zo ver zoals de vorige keer, ik schat tot ongeveer aan de helft van de vorige stippen. Doe er vooral je eigen ding mee, niets is fout!


Omdat de kleuren BG70 en BG72 qua kleur nogal ver uiteen liggen (de BG70 is echt super licht), gaan we de 2 kleuren mengen. Daarvoor gebruik ik een acrylblok en duw met de zijkant van de BG72 zachtjes op het blok zodat er inkt achterblijft. Herhaal dit enkele keren zodat je voldoende op je acrylblok hebt.


Nu kan je met de tip van de BG70 wat inkt, die op de acrylblok ligt, meenemen. Je ziet dat het tipje dan wat donkerder is. Zo krijg je een kleur die mooi tussen de twee bestaande kleuren in ligt. Met deze techniek kan je dus ook nog eens stippen plaatsen rondom de stempel en zo de kantjes ook wat verzachten. En dan krijg je dit eindresultaat.


Hier heb ik dan ook nog een kaartje mee gemaakt. Het is heel eenvoudig geworden met een designpapiertje van Authentique "Classique: Pretty", zwart parelmoer cardstock en nog wat pailletjes.


Dan volgen nu nog alle kleurtjes die ik ervoor gebruikt heb:
huid: E04, E11, E21, E00, E000, E93
haar: E21, E29, E25, E23
ogen: B37, B34, B32/C3, C1
zwart: 100, C7, C5, C3, C1
roze: R89, R85, R83, R81
Aqua: BG78, BG75, BG72, BG70
grond: C5, C3, C1

Fijne dag nog!


2 opmerkingen: