donderdag 29 september 2016

Chaotic IntrovertHoi allemaal!

Ik heb dit keer weer een leuke creatie voor jullie met de GelliPlate. Ik heb dit keer ook voor het eerst alle lagen gewerkt met het 'Slow Drying Medium' van Ara en dat bevalt me erg goed. De afdrukken zijn toch mooier als je dit toevoegt aan je verf. Ik ben gestart met metallic brons, wit en een beetje Slow Dry Medium en heb dit uitgerold over de plate, zodat de brons en het wit op de plate met elkaar mengden. Daarna heb ik met noppenfolie een afdruk op de plate gemaakt (foto 2) en vervolgens in mijn journal een afdruk gemaakt (foto 3).


Vervolgens heb ik neongele verf en Slow Dry medium aangebracht op de plate, en heb ik hierin met een stempel afdrukken gemaakt. Op foto 1 zie je de stempel, op foto 2 de afdrukken van de stempel op de plate. De afdruk hiervan was nauwelijks zichtbaar op papier, dit komt omdat de verf maar half dekkend is, goed om daar op te letten dus.


De volgende stap was licht turquoise verf en limoen kleurige verf op de plate, en ik heb 2 vlakken gemaakt, zie foto 2. Daarna heb ik er een tijgerstencil overheen gelegd en verf weggedept met een babydoekje. Het resultaat zie je op foto 4, het is subtiel, maar wel te zien.


Ik was nog op zoek naar een heftige kleur, maar die niet teveel contrasteerde met de achtergrond. De turquoise metallic van Ara vond ik een goede keuze. Aangebracht op de plate (foto 1), en daarna met het noppenfolie een afdruk gemaakt op de plate. Op foto 2 zie je hoe het eruit zag op het folie. Ik was bang dat als ik met de plate ging afdrukken het te heftig werd, dus daarom besloot ik om het folie dit keer als stempel te gebruiken en dat gaf inderdaad een super resultaat (foto 3).


Ik was echter nog niet tevreden, en het leuke van de GelliPlate is dat je in principe oneindig lang kunt doorgaan tot je dat wel bent. Dus ik besloot om een mooie paarstint aan te brengen (foto 1), een stencil aan te brengen en verf weg te deppen met een babydoekje, op foto 2 zie je hoe de plate er daarna uitzag.


Ik was ook dit keer weer bang dat het paars te heftig was dus heb ik de eerste afdruk op een los papier gemaakt, en de 2e afdruk (ghost print) op mijn pagina te doen. En het resultaat was dit:Wauw. Ik was echt verbluft. Ik wilde er eigenlijk niets meer aan doen, want de achtergrond is echt helemaal te gek. Voor mij is dit echt layering, hoe subtiel ook, je kunt alle laagjes toch goed blijven zien en hieruit blijkt ook dat een ghost print in veel gevallen een goed idee is. Ik moet eerlijk bekennen dat ik er eerst een tekening op had gemaakt waar ik niet tevreden over was. Ik was bang dat ik mijn superachtergrond had verpest, maar gelukkig heb ik de tekening met een paar babydoekjes zo goed als weg kunnen krijgen.

Daarna heb ik een nieuwe tekening gemaakt, deze uitgewerkt met water, deels ingekleurd met witte acrylverf, wat schaduwen aangebracht en wat kleur in de ogen en lippen. Langs het haar heb ik de tekst 'Chaotic Introvert' geschreven. Als kader heb ik wat donkerblauwe verf aangebracht en uiteindelijk is dit het resultaat:Ik vind hem zelf best gaaf geworden, en jullie? Nou, tot de volgende keer!

groetjes, Claudia 

1 opmerking: