dinsdag 2 mei 2017

Where flowers bloom...

Vandaag wil ik jullie laten zien hoe ik bloemblaadjes inkleur. Ik breng daarvoor veel laagjes aan, waarbij ik van licht naar donker ga en weer terug. Maar laten we naar de stap voor stap foto's gaan, dan wordt het vast een stuk duidelijker. De kleurplaat is uit het kleurboek Coloriage Wild van Emmanuele Colin en is ingekleurd met Derwent kleurpotloden. 


Als eerste heb ik twee dunne lagen aangebracht met Derwent Studio nr 9 en Coloursoft C080. Ik begin van uit het donkerste gedeelte van de bloem en werk dan naar de randjes toe. De derde laag is met een iets donkere tint oranjerood, Coloursoft C090. Wederom werk ik vanuit het donkerste gedeelte naar de randjes toe. 


Bij iedere stap ga ik een tint donkerder. De vierde laag is met Coloursoft C110. Naarmate de kleuren donkerder worden trek ik deze steeds minder ver door naar de randen. Als ik alle kleuren zou doortrekken naar de rand, dan eindig ik aan het eind met een effen gekleurd bloemblad. In een bloemblad zitten echter veel verschillende tinten van een kleur, wat het gevolg is van lichtval en schaduw.


Coloursoft C150 is de volgende kleur. Zoals je ziet wordt de tint steeds donkerder. Ik ga van licht oranje langzaam over naar donkerrood. 


Als laatste meng ik alle laagjes bij elkaar met de kleur 0900 Artists. 
Daarna ga ik de andere bloemen kleuren. 


Op deze foto zie je goed wat het verschil is tussen de laagjes. Rechts zijn de bloemen al veel voller van kleur dan links. Links moeten de kleurtje nogmaals aangebracht worden om meer diepte te krijgen. 
Op deze manier kleur ik ook de blaadjes en het haar. In deze fase heb ik ook nog C630 en C640 gebruikt voor de allerdiepste schaduwen. 
Voor de blaadjes heb ik de volgende kleuren gebruikt.
Artists; 5100, 5160, 5120
Coloursoft: C440, C480

Deze kleuren heb ik ook gebruikt voor de ogen en de sprinkhaan.


De huidstinten die ik heb gebruikt zijn:
Coloursoft: C570, C170, C060, C230
Artists; 1600


En dit is het eindresultaat geworden. 


11 opmerkingen: