zaterdag 1 augustus 2020

Love Brings you Home

Hallo allemaal,

Het is al weer 1 augustus, we zitten midden in de vakantie en het jaar vordert al aardig. Gelukkig houd de hobby mij wel bezig, zo ook voor dit blogbericht.


Ik zal stap voor stap laten zien hoe mijn Art Journal pagina tot stand is gekomen. Ik heb voor deze pagina onder ander 3 kleuren Gelli Arts Acrylic Paint gebruikt en Molotow Acryl markers.


Van iedere kleur Gelli Arts voeg ik een druppel aan mijn werkblad toe en pak mijn spateltool erbij.
Ik heb de kleuren Kiwi, Freshwater en Lemon Zest gebruikt.


Ik smeer mijn spatel in met de kleuren en beweeg de tool alleen van boven naar beneden, zodat de kleuren zich niet mengen.


Dan veeg ik met de tool van boven naar beneden aan de linkerkant van de pagina en ontstaat er een leuk kleurenspel. Dit kun je eventueel herhalen over de pagina als er wat te veel witte vlakken ontstaan. Als je tevreden bent over deze "streep", stop je.


En dan herhaal ik de vorige stap ook aan de rechterkant van de pagina. Nu staan er twee kleurrijke vegen over de pagina. Ik laat deze even drogen.


Met de overige paint veeg ik ook nog even over drie geponste cirkels van 6,3 cm doorsnee.


Ik breng nog even een beetje van de drie kleuren aan op mijn werkblad en breng met de zijkant van de spatel wat strepen aan op mijn pagina. Dit geeft een speels effect vind ik.


Als de pagina ligt te drogen kleur ik de gestempelde bloemen met de Molotow Acryl markers. Ik gebruik de kleuren 161 Shock Blue Mid, 006 Zinc Yellow en een beetje 218 Neon Orange Fluo. Ik breng wat kleur aan op mijn werkblad door met de punt voorzichtig op mijn werkblad te pompen, dan komt er een druppel vloeistof tevoorschijn.
Met een waterpenseeltje breng ik kleur aan op de bloemblaadjes. Dit moet wel snel gebeuren anders blijf je harde lijnen zien.


Voor de stelen gebruik ik twee kleuren Derwent Inktense, 1560 Fern en 1600 Leaf Green. Ik breng eerst wat kleur aan en veeg het dan uit met een penseelkwastje.


Als de bloemen droog zijn, knip ik ze allemaal uit.


Met een zwarte Copic Multiliner brush maak ik de randen van de bloemen zwart. Pas op dat je niet uitschiet op de gekleurde bloem. Hou daarom de bloem onderste boven als je met de brush langs de randen gaat.


Met dezelfde Copic Multiliner maak ik de randen van de cirkels ook zwart. Ook deze houd ik onderste boven als ik de randen zwart maak.


 De achtergrond bewerk ik nog met Grunge stempels, dan spreekt de pagina net iets meer. Daarna plak ik de cirkels op hun plaats.


Met de vloeibare navulling van de witte Molotow marker breng ik spetters aan dmv een kwastje. Ik breng eerst wat vloeistof aan op mijn werkblad en doop er mijn kwastje in en spetter er lekker op los.


Als de bloemen op hun plek zitten breng ik schaduw aan met een Derwent Inktense potlood kleur 2100 Charcoal Grey. Eerst wat kleur aanbrengen onder de bloemblaadjes en dan veeg ik het uit met een waterpenseeltje.


En dan is dit het eindresultaat. Ik heb nog een leuke tekststempel gestempeld op de onderste cirkel. 
De pagina heb ik in een ringband journal geplakt. Zo kan ik deze mooi bewaren bij de rest van mijn creaties.


Hopelijk heb ik jullie ge├»nspireerd om ook aan de slag te gaan met deze mooie producten van Colourstock. 
Zo zie je maar, je kan deze producten op allerlei manieren gebruiken.
Ik wens jullie een creatieve dag toe.
Tot een volgende keer!

4 opmerkingen:

 1. Weer schitterend gedaan meisje, prachtige kleurtjes....

  Liefs­čî×

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gave pagina zeg! Dank voor de duidelijke uitleg.
  xxx Margreet

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wauw! supermooie pagina geworden ...... ik geloof dat ik dit ook eens moet gaan uitproberen, welliswaar met iets andere materialen, maar toch, ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hij is prachtig, dankjewel voor je duidelijke uitleg

  BeantwoordenVerwijderen