maandag 4 januari 2021

Every Day is special


 Hallo allemaal,

Op de eerste plaats wil ik jullie een heel fijn, gelukkig, gezond en creatief 2021 toewensen. We kunnen elkaar nog niet omarmen, maar laten elkaar zeker niet los. Ik ben heerlijk aan de slag gegaan met PanPastel en de fantastische waterverf van Daniel Smith. Een tag met quote: "make every day special". Een goed voornemen in het nieuwe jaar vol met kansen en verassingen.


Als eerste heb ik een resist aangebracht met Embossing poeder. Ik heb voor wit gekozen. Op een mooie achtergrond heb ik een stempel van Impression Obsession met Versamark aangebracht. Dit gestempeld en daarop de embossing poeder verspreid. Vervolgens verhitten en je hebt een mooie resist. Hieronder zie je het resultaat na het embossen.Vervolgens ga ik de tag op kleur brengen. PanPastel is hiervoor een fantastisch product. Makkelijk en snel maak je de mooiste creaties. Ik heb hiervoor onderstaande kleuren gekozen:

    450.5 Magenta
470.5 VioletMet een sponsjes neem ik wat PanPastel op en met ronddraaiende bewegingen breng ik het product aan op de tag. Je hoeft geen druk te zetten.
Vervolgens fixeer ik de tag met Ghiant. Het geeft nu niet meer af.Natuurlijk nog even wat spetteren. Ik vind dat een super gaaf effect hebben. Ik gebruik graag de Molotow for one. De refill hiervan is erg handig.Daarna ga ik verder met de bloemen voor op de tag. Ik wil deze bloemen inkleuren met de dots van Daniel Smith. Als je nog niet zo ervaren bent met het inkleuren met waterverf, is het handig om de afbeelding te embossen. Je creëert dan een opstaand randje.Ik heb geen zwarte embossingspoeder in huis. Geen nood, want ik heb kleurloze. Ik ga te werk via onderstaande stappen:

 • Beinkt de stempel met Versamark;
 • Beinkt de stempel over de Versamark met zwarte inkt;
 • Druk de stempel af op je papier;
 • Verspreid de kleurloze embossingpoeder over je afdruk;
 • Verhit het embossingspoeder tot het gesmolten is.Daarna ga ik laag voor laag, blad voor blad aan de slag. Ik heb ervoor gekozen om te kleuren met de nat in droog techniek.
Na de eerste laag breng ik de tweede laag aan. En als dit droog is ook de derde laag.
Ook met de blaadjes en de steel kleur ik laag voor laag totdat ik tevreden ben.Daarna knip ik de bloemen uit.Door het uitknippen van de bloemen zie je de witte randjes. Met de Blackliner brush maak ik de randjes zwart.Een sierrandje langs de tag teken ik met de Molotow one for all. 1.5 mm punt.Hieronder een paar foto's van het eindresultaat van de tag.

Tot 4 februari, dan een post met de refills van de Copic Markers. Ik heb er al zin in.

creatieve groet,23 opmerkingen:

 1. Schitterend!
  Dank je wel voor de uitleg!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Sorry moet natuurlijk Kyra zijn.....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw heel mooi, dank je voor de uitleg

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat is nat in droog techniek ? Eerst laten droger voor je verder gaat ?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. geweldig , je bent een ras artiest. dank je voor de goede uitleg, zal mijn pp ook weer uit de kast gaan halen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi wat een duidelijke beschrijving.
  Erg mooi geheel.
  Gr Jackelien

  BeantwoordenVerwijderen