donderdag 28 januari 2021

KEI leuk!

Goedemorgen allemaal,

We zitten alweer een hele tijd thuis met elkaar en de moed zakt je soms wel een beetje in de schoenen. Herkenbaar voor veel van ons denk ik!

Het is helemaal hip om stenen te beschilderen en die dan in parken en dergelijke achter te laten. Zelf heb ik al een paar stenen gevonden en het tovert echt een glimlach op je gezicht. 

Dan kun je de steen zelf houden, maar er ook voor kiezen om de steen op een andere plek zelf weer verder te laten zwerven voor de volgende persoon. Zo reizen stenen door heel Nederland en doen jong en oud mee!

Afgelopen zondag liep ik in het park met mijn kinderen en zag je hele gezinnen die actief bezig waren om neergelegde stenen te vinden. Wij hadden zelf geluk en vonden er twee. Op de achterkant vonden we een adres waar je een foto van de gevonden steen kon achter laten. En nog diezelfde avond reageerde er iemand dat zij de maakster was van 1 van de stenen. We gaan de stenen elders weer verder laten zwerven! Hoe leuk is dit...

Ik weet niet of ik van een rage kan spreken, maar ik vind het een KEI leuke actie:-)

Dus ik de tuin in en een paar stenen gezocht. Even flink schoonmaken en goed laten drogen. Ik heb de steen eerst voorzien van een dun laagje Gesso zodat de verf straks mooier uit komt qua kleur.

Ook nu weer goed laten drogen.


Ik ben aan de slag gegaan met de mooie kleuren van Daniel Smith. De eerste kleur die ik in het midden heb aangebracht is Cadmium Yellow.


Daarna de kleur New Gamborg. Dit om van het geel geleidelijk over te gaan naar het oranje/rood.


 En als derde kleur gebruikte Pyrrol Red en als laatste de kleur Carbazole Violet.

Je ziet dat vooral de laatste kleur niet in één keer mooi heeft gedekt, het liep een beetje van de steen af. Ik heb de steen laten drogen en heb toen nog een tweede laag aangebracht.

Je ziet duidelijk dat de tweede laag beter dekt en na twee lagen was ik tevreden.

Met een grijs potlood heb ik geprobeerd twee poezen te schetsen op de steen.

Ja proberen, want inkleuren gaat me vele malen beter af dan het zelf tekenen van dingen!


Met zwarte Molotow markers heb ik de lijnen overgetrokken en met de 4mm punt van de One4all marker heb ik de poezen helemaal zwart ingekleurd. Zo zijn het net twee silhouetten die kijken naar de zonsondergang.


Met de Graphik Line Painters heb ik wat bloemen, gras en hartjes op de steen getekend.


Het is best lastig tekenen op een niet egale ondergrond, maar laat je niet ontmoedigen. 
Denk aan al die blijde kindersnoetjes als ze een steen vinden. Of aan die man of vrouw die je net dat ene steuntje in de rug geeft!

Hier boven zie je een foto van dat de steen klaar is. Ik moet alléén nog een laagje vernis aanbrengen, om er zeker van te zijn dat de steen mooi blijft als hij buiten aan het zwerven is!

Een tekst, door mijn dochter van 12 uitgezocht, maakt het af. En vergeet natuurlijk niet de twee gele hartjes...

Op de achterkant kun je eventueel een berichtje of tekst zetten. Ik zet er een berichtje neer die wijst naar de site waar je de foto kunt delen als je de steen hebt gevonden. Eens kijken of hij ook weer opduikt:-) En of dat hier in de buurt is of compleet ergens anders.


En om dan samen met mijn dochter en mijn moeder stenen te maken is natuurlijk nog leuker. Gezellig aan de keukentafel met elkaar, thee met wat lekkers en heerlijk creatief bezig zijn.
Je ziet een verzameling van wat we met ons drietjes al hebben gemaakt.
De ene is wat simpeler, de ander is een echte kunstwerkje.


Het maakt natuurlijk helemaal niet uit dat de één beter kan  tekenen en verven dan de ander, het is geen wedstrijd.

Het gaat er om dat de persoon die je steen vindt even een momentje van geluk ervaart in deze toch wel lastige tijd!

Ik wens jullie allemaal nog een hele fijne dag toe en graag tot de volgende keer.

 


2 opmerkingen: