vrijdag 28 november 2014

Take time to watch the leaves turn

Vandaag laat ik jullie weer een soort van sprookjeskaart zien. Deze keer heb ik het mezelf lekker gemakkelijk gemaakt. Ik heb een malletje gemaakt van dun papier. Ik heb een ovaal gestanst uit dit stukje papier dat net zo groot is als mijn kaart.


De mal heb ik op mijn kaart gelegd.
 
 

Ik heb er een mask op gelegd om een achtergrond te maken. Versamark er overheen aangebracht met een verfrollertje. Hou je malletje en mask goed vast zodat deze niet verschuiven (tijdens het aanbrengen van de Versamark).Dit werkt perfect, want je Versamark komt zo mooi egaal op je papier.


Hier laat ik je even zien hoe het erdan uit ziet. Echter zelf niet doen maar je papieren masker er nog even op laten liggen.


Daarna ben ik aan de gang gegaan met mijn favoriete kleuren van de Pearlescent serie,
Yellow - 951.5, Orange - 952.5 en  Red - 953.5
Eerst heb ik een gedeelte bewerkt met Red ongeveer 1/3, daarna nog een stuk met Orange. Het overige deel heb ik met Yellow opgevuld. Daarna ben ik met mijn spons over het geheel gegaan zodat de kleuren mooi mengen
Door de kleuren mooi met elkaar te mengen krijg je een prachtige herfstkleur. Zodra je tevreden bent, kun je het achtergrondje fixeren met Ghaint Fix Basic.
Voor de aankleding heb ik een paar blaadjes gestanst en die heb ik op kleur gebracht met drie andere PanPastel kleuren die niet thuis horen in de Pearlescents serie.
 

Je brengt een kleine beetje Hansa Yellow Shade - 220.3 aan


Daarna voeg je een beetje Orange 280.5 toe.
Deze laat je mooi overlopen in de vorige kleur. 


Als laatste nog een heel klein beetje Red Iron Oxide - 308.5 toe voegen. Dan haal je tooltje even over alle drie de kleuren zodat deze goed mengen. Natuurlijk moet je blaadjes hierna fixeren, anders kan de  PanPastel wat af blijven geven.
 

Daarna heb ik de bladeren een beetje op gebold met een grove embosingpen, zodat ze een beetje bol gaan staan.
 


Dan kun je beginnen met het aankleden van je kaart. Ook deze keer heb ik weer voor een Lavinia stempel gekozen.

3 opmerkingen: