zaterdag 20 juni 2015

Diary

Het is weer bijna vakantie en de meeste mensen nemen dan een dagboekje mee. Ik heb daarom een notitieboekje met een saai lichtbruin kaft omgetoverd naar een vrolijke diary. Dus pak snel je spullen en ga aan de slag. Ik laat zien hoe je de kaft van een notitieboekje bewerkt met gesso, modeling paste en PanPastel.


In allerlei winkels kun je tegenwoordig voordelige notitieboekjes kopen met een gladde kaft. Dit boekje heeft een kaft van kaftpapier en is de basis voor mijn dagboekje.


De eerste stap is een dun laagje gesso aanbrengen op de voorkant van het boekje. Daaroverheen leg je een template/stencil en breng je modeling paste aan. Probeer dit zo gelijkmatig mogelijk te doen. Droog de modeling paste met de heattool, pas op dat het niet gaat bobbelen! Je kunt het ook aan de lucht laten drogen.


Als het geheel goed droog is breng je met een sponsje een laag PanPastel Phthalo Blue (560.8) aan over de gehele voorkant. Vervolgens leg je de template weer precies over de bloem en breng de kleuren Hansa Yellow Extra Dark (220.1 voor blaadjes), Magenta (430.5 voor roos) en Magenta Shade (430.3 voor roos) aan met een sponsje.


Stempel met embossinginkt een aantal achtergrondstempels en bewerk deze met PanPastel. Ik gebruikte Magenta (430.5) en Phthalo Blue Shade (560.3).


Doe dit ook op de achterkant van het boekje, maar breng dan eerst een laag Phthalo Blue Tint (520.8) aan. Fixeer je boekje met een fixeerspray.


Voor de tekst heb ik op een apart stukje papier Phthalo Blue Tint (520.8) aangebracht en hierover met rose inkt de letters gestempeld. Knip ze uit en plak ze op het boekje met glossy accents.


Hopelijk heb ik je kunnen inspireren met deze diary. 

Ik wens jullie allemaal een mooie en vrolijke zomervakantie.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten