vrijdag 22 januari 2016

Roses are not always red.......
Hallo lieve bloglezers,

Dit is dan voorlopig even mijn laatste blogpost voor Colourstock. Maar jullie zien mij, althans mijn werk zeker nog terug hoor!

Gezien de rozenkaarten die ik maakte voor workshops met inkten vroeg ik me af of ik ze ook zo eruit kon laten zien met alleen Pan Pastels. Ik heb ook op hetzelfde papier gewerkt namelijk het mooie canvas karton. Daar zit een behoorlijke structuur in die je ook zo mooi blijft zien.

Dit zijn de kleuren waarmee ik begonnen ben.......
Pan Pastels:

Turquoise tint-580.8
Turquoise- 580.5
Turquoise shade-580.3
Turquoise Extra Dark- 580.1

Burnt Sienna- 740.5
Burnt Sienna Extra Dark- 
Metallic Bronze-930.5

Titanium white-100.5
Colourless blender-010
Pearl Medium White fine- 011 (niet afgebeeld)


 Om de achtergrond op te zetten gebruik ik de fijne Big Oval Sponge, je kunt wel zien dat ze flink gebruikt zijn. Ook in de workshops worden deze gebruikt en vaak drukken mensen er te hard op wat  helemaal niet nodig is. Dat is ook zo met de tools en de kleine sponsjes. Er is namelijk weinig druk nodig om de Pan Pastel mooi op het papier te zetten. Ook heb je niet veel Pan Pastel nodig, door teveel op te nemen krijg je geen mooier resultaat.

Hieronder zie je de eerste laag. Van bovenaf de Turquoise opgebracht en de randen met de Turquoise shade aangezet. Van onderaf aangebracht de Burnt Sienna en de Burnt Sienna Extra Dark aan de rand.


Hierna heb ik met de Colourless blender de vlakken mooi in elkaar laten overlopen.


Hierna dit alles even gefixeerd met een goede fixatief in een kartonnen doos. Dit doe ik altijd buiten.


Ik heb nu niet elke stap gefotografeerd maar zal beschrijven wat ik heb gedaan. Aan de linkerzijde heb ik met Versamark een gedeelte van een grote achtergrondstempel met steen motief afgedrukt en hierover Pan Pastel Burnt Sienna aangebracht.

Aan de rechterzijde heb ik eerst de onderste roos gestempeld met Versamark en bewerkt Pan Pastel Turquoise. De ross gemaskerd en nog een roos gestempeld. Ook deze roos gemaskerd .

Toen heb ik met een grote Damask achtergrond stempel gedeeltelijk met Versamark beinkt en afgedrukt. Hierna met Pan Pastel Turquoise bewerkt.


Hierna heb ik eerst weer even gefixeerd want dat zorgt ervoor dat als ik dadelijk met de Pan Pastel Bronze het accent wil aanbrengen de steentjes ook niet Bronze gaan worden. Ik heb hier met Versamark een fragment van de Damask stempel afgedrukt en bewerkt met Pan Pastel Bronze.


Hier zie je de mooie glans van de Metallic Pan Pastel en de structuur van het canvas karton.


Hieronder even de kaart tot nu toe. Inmiddels heb ik ook de roos bewerkt met Pan Pastel Turquoise en Pan Pastel Burnt Sienna aan de randen. Dit doe ik met de spitse spons tool en vervaag ik wat met een penseeltje.


De volgende laag: linksboven heb ik een gedeelte van een grote dots achtergrond afgedrukt met Versamark en bewerkt Pan Pastel Pearl Medium White fine. Dit geeft ook weer een mooie weerschijn.

hier weer even een close-up.....


Hierna heb ik ook een gedeelte van het Damask patroon door de roos heen gestempeld met Versamark en bewerkt met de Pearl medium White fine.


hier in het licht........

Weer even een geheel overzicht na het afdrukken van diverse achtergrond stempels met matchende kleuren inkt.
Twee verschillende soorten tekst stempels kun je ontdekken en een textuur stempel die ' Cracked paint' heet en mooi krassen achterlaat. Ja, soms zijn krassen en vlekken een gewenst resultaat!En hieronder de gehele kaart, eerst vanuit een hoek zodat je alle glans goed kunt zien.....
Hier en daar heb ik nog wat accenten gegeven met kleurpotlood. En ten slotte de tekst stempel afgedrukt met de twee kleuren die hier gebruikt zijn, turquoise en bruin.Dus ja, de rozen techniek kan ook met Pan Pastels gedaan worden. Het is alleen van belang dat je tussendoor goed fixeert anders loopt alles door elkaar heen.

Ik hoop jullie geïnspireerd te hebben en ik zeg gewoon, tot ergens in de digitale ruimte!
Bedankt voor al jullie reacties en aanmoediging en blijf vooral creatief want dat maakt de wereld een stuk mooier,

7 opmerkingen: