maandag 5 september 2016

Het zonnetje in huis

 Lieve lezers,

Wat vind ik ze toch leuk deze tekeningen van Mo Manning uitgebracht als stempels door Penny Black. Heerlijk zo'n vrolijk kind op haar hobbelpaard. Dat roept toch om gekleurd te worden!
Op deze afbeelding wil ik je even laten zien dat je met gebruik van dezelfde Molotow Aqua Marker tinten diverse huidskleuren kunt maken. Op het linker plaatje heb ik namelijk exact dezelfde kleuren gebruikt dan op het rechter plaatje. Het enige verschil is dat er meer laagjes over elkaar heen gezet zijn. Zoals met veel kleurtechnieken, is werken met dunne laagjes mooier. Met de huid begin ik dan ook altijd met het heel licht opzetten van de kleurtjes, wil je de huid licht van kleur houden dan werk je gewoon met minder lagen over elkaar heen. Voor een donkerdere huidskleur gebruik je dan uiteraard meer lagen over elkaar heen. Voor deze huidjes heb ik gebruikt de kleuren: Brown 019, Orange 003 en een ietsie pietsie Vermillion 005.


De hele afbeelding heb ik ingekleurd met de Molotow Aqua Twin Markers. Als ik een stempel zoals deze inkleur doe ik dat het liefst zo droog mogelijk. Heb ik toch wat vocht nodig dan gebruik ik de blender vloeistof. Water gebruik ik alleen maar om tussendoor even de kleur uit mijn Squeeze pen te spoelen. 
De volgende kleurtjes heb ik, uitgezonderd de hierboven vermelde huidskleuren gebruikt:
Truitje: Purple 010
Overgooier: Cyan 012 en Primary Blue 011
Hobbelpaard: Purple 010, Brown 019 en een heel klein beetje Neutral Grey 04
Achtergrond: Neutral Grey 04 en Turqoiuse 013


Vaak vind ik het mooier om niet te veel kleuren in de afbeelding te gebruiken maar deze een beetje op elkaar af te stemmen. Om het kaartje te maken heb ik ervoor gekozen om weer eens gebruikt te maken van scrappapier uit een paperpad van Studio Light. Ook de bloemenstans is van Studio Light. De tekst is  ook zo leuk bij deze kaart, kinderen zijn toch vaak het zonnetje in huis!


Op het stempelafdrukje heb ik op het truitje en het zadel van het paard nog wat witte stipjes aangebracht met een Molotow Acryl marker. Vind deze ideaal om wat accenten aan te brengen. Vergeet niet deze marker even goed te schudden voor gebruik, zodat de verf goed loopt. Test  altijd even op een papiertje om te kijken of er niet te weinig of te veel uit komt. Zorg er daarna voor dat je de punt van de marker tijdens het gebruik niet indrukt! Dit om te voorkomen dat er plotseling te veel uit komt. Dat is tenslotte zonde van je werk en voorkomen is nog altijd beter dan genezen. 


De kaart afgewerkt met nog wat pailettes en wat plakpareltjes. Zoals jullie denk ik wel van mij gewend zijn houd ik mijn kaartjes graag rustig. Mocht je het ook zo leuk vinden om te (leren) kleuren met de Aqua Twin Markers weet dan dat er diverse docenten in Nederland zijn waarvan je les kunt krijgen. Uiteraard verzorg ik hier zelf ook lessen in. Ik wens iedereen een heel fijne dag en graag tot de volgende blogpost!

liefs, 3 opmerkingen: