zondag 8 oktober 2017

Wafer lightbox en Molotow Aqua Twin.

Hallo allemaal,
 Ik wilde graag een video maken,  maar dat werkte niet goed  met de Lightbox, daarom vandaag een stap voor stap fototutorial van mij.Ik heb de Daylight Wafer Lightbox gebruikt. Als eerst stempelde ik de afdruk met zwarte inkt op een printvelletje.  Heb bewust voor een dichte  stempel gekozen om het jullie goed te kunnen laten zien, maar je kunt dit met elke stempel doen. Op deze manier maak je ook mooi "no lines" kleurwerk.


Nu plak ik het aquarelpapier vast op het print papiertje zodat het niet gaat schuiven.

   
Dan zet ik de lamp van de lightbox aan en dan zie je duidelijk de afdruk erdoor heen. Je kunt bij deze Daylight Wafer Lightbox het licht zelf instellen op scherpte.
Dit is even de enige foto die ik maak met lamp aan, omdat hij vrij donker wordt,  bij de volgende stappen zet ik even de lamp uit om beter een foto te kunnen maken.


Ik begin met de blaadjes over te trekken, dit heb ik gedaan met de kleuren 016 Yellow green en de 019 Brown  Deze kleuren heb ik even op een stukje plastic gemengd.
 Het lijkt nu nog een beetje ruw, maar dit is de eerste opzet. Straks als je afdruk helemaal op papier hebt staan,  ga je het mooier inkleuren.

   
Vervolgens heb ik de tak gedaan met de kleur 019 Brown.


Daarna de besjes, dit met de kleur 001 Primary Yellow. Waarom geel omdat ik meerdere kleuren in de besjes wil hebben en dan met de lichtste begin. Ook deze ga ik verfijnen als alles op papier staat.


Nu  ik er alles op heb staan, maak ik de kleuren mooier door ze dieper in te kleuren. De blaadjes heb ik met de kleuren  016 Yellow Green , 019 Brown en de 001 Primary Yellow verder ingekleurd.


De besjes heb ik verder ingekleurd met de 005 Vermillion, 019 Brown en de 001 Primary Yellow


En als laatste heb ik de nerven van de blaadjes die ik door de lamp nog steeds goed kan zien ingetekend.


Met de kleuren 013 Turquoise en de 035 Warm Grey heb ik nog wat schaduw aangebracht.
En met wat witte embossingpoeder en tekst de kaart verder afgemaakt.


Ik hoop dat jullie het een leuke post vonden en ook lekker zelf aan de slag gaan.2 opmerkingen:

 1. Geweldige uitleg ...en laat ik nou net deze stempel gekocht hebben...wat een toeval.
  Ik ga het meteen uitproberen...bedankt!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super uitleg heel erg fijn,
  Dank je wel Marga.
  Gr Ballie (Bennarda)

  BeantwoordenVerwijderen