zaterdag 4 juli 2020

Simple pleasures

Hallo allemaal,
Voor de meeste van ons staat de vakantie voor de deur. Een vakantie die we ons nog lang zullen gaan herinneren. Het zal in veel opzichten anders zijn dan we hadden gedacht en gehoopt. Maar ook dit kunnen mooie herinneringen worden. Voor mij betekent het dit jaar niet op vakantie, geen nieuw land ontdekken, maar heerlijk thuis zijn. Spelen met de prachtige materialen die er zijn. Vandaag neem ik jullie mee in het oefenen en bedenken van een nieuw werkstuk. Ik krijg namelijk vaak de opmerking: "maar bij jou gaat alles meteen goed".  Nee hoor, oefenen, proberen, en weer oefenen. Maar dat is toch heerlijk!Als eerste heb ik een schets gemaakt van de blaadjes.


Ik ga aan de slag met de prachtige Metallic Pain Pan Set van Derwent. De kleuren zijn prachtig en de pigmenten zijn erg mooi. Als eerste start ik met een schets. Ik vind blaadjes en bolletjes erg leuk om te doen en super om mee te oefenen. Na het tekenen gum ik de lijntjes een beetje uit. Als de Paint Pan Set erover heen zit, kan ik de potloodlijnen niet meer uitgummen.

 Als eerste ben ik aan de slag gegaan met de blaadjes. ik wil de blaadjes twee kleuren geven. dit betekent dat ik met een schone kwast en schoon water de helft van het blad nat maak. Daar laat ik de verf vervolgens in lopen.


 Ik ga vervolgens naar een ander blad. Als ik direct de tweede helft van het blad doe, lopen de kleuren helemaal in elkaar over. Dat kan natuurlijk heel mooi zijn, maar voor nu wil ik dit niet. Daardoor laat ik het eerst rustig aan de lucht drogen. Hieronder zie je al hoe mooi de groene kleur opdroogt.


Ik ga rustig verder met de andere blaadjes.


Als de eerste helft van het blad droog is, doe ik de tweede helft op dezelfde manier. Dus eerst nat maken met een schone kwast en schoon water. Vervolgens de verf erin laten lopen.


Dit herhaal ik bij de andere blaadjes.Ik vind de verf prachtig. Ik tekenen nog een paar blaadjes en ga het gehele blad in 1 keer van kleur voorzien. Ik ben nieuwsgierig naar het resultaat.Ik ben super tevreden over het resultaat en ga starten met de kaart welke ik uiteindelijk af wil maken voor dit blog. Dus ik teken eerst het blad en ga dit van kleur voorzien.  Ik wil een extra accent aanbrengen. Dus het blad maak ik niet geheel nat. ik laat een streep droog. Als ik verf erin laat lopen, blijft dat stukje wat droog is, wit.


Hieronder zie je dat niet alles van het blad nat is gemaakt.


Zo ga ik alles blaadjes van kleur voor zien. Soms werk ik met 1 kleur per blad, soms met twee kleuren.Ik wil om het blad heen wat rondjes. Deze teken ik eerst weer met potlood.


Oei, gaat dit in 1 keer goed? Ik twijfel, dus toch maar eerst even op  mijn oefenblaadje. Ik wil namelijk in de rondjes ook een accentje.
Zoals je ziet,  heb ik op het oefenblad al geprobeerd of ik de randen omlijnt wil hebben, dat vind ik wel erg gaaf. Gewoon met een zwarte fineliner getekend.


 Na het inkleuren van de rondjes heb ik alles omlijnd. Ook heb ik wat zwarte rondjes erbij getekend. Om nog wat extra accenten aan te brengen ga ik met de refils van de Molotow one4all spetteren.


Een mooie tekst erbij en matten op zwart cardstock. Ik heb ervoor gekozen om dit project in mijn art journal te plakken. Je kan er ook een kaart van maken. 
4 opmerkingen: