dinsdag 20 januari 2015

Earth laughs in flowers

Onlangs heb ik de pigmentpoeders ontdekt. Ik was nieuwsgierig of deze poeders ook te combineren zijn met PanPastel. Een verrassend resultaat!
De pigmentpoeders moet je nat spuiten met water en wat mij verbaasde is dat de PanPastel niet reageerden op het water en ook niet op de poeders. Hierdoor kun je eerst een mooie achtergrond sponsen met PanPastels, daarna wat pigmentpoeders er over strooien en dan nat spuiten. Je kunt het eventueel drogen met de heattool.


Het stempelpapier heb ik eerst gesponsd met twee kleuren PanPastel (280.3 Orange Shade en 580.5 Turquoise). Daarna heb ik van twee kleuren pigmentpoeders een heel klein beetje op het papier gestrooid en nat gespoten. Doe dit met beleid en stop op tijd!


Over de gecreƫerde achtergrond heb ik met diverse inkten stempels gezet. De honeybee heb ik ingekleurd met dye inkten en een waterpenseel. Hier en daar wat witte stipjes op de bloem gezet met de Molowtow marker (160 Signal White)

Door mijn enthousiasme ging ik meteen aan de slag met een tweede kaartje.


Op het stempelpapier heb ik eerst twee kleuren PanPastels (470.8 Violet Tint en 470.5 Violet) gesponsd. Hierover heb ik een heel klein beetje pigmentpoeder violet gestrooid en nat gespoten. De bloem heb ik geƫmbossed met een glitter paarse embossingpoeder op een stukje papier dat ik eerst heb gesponsd met PanPastel Violet Tint. De accenten heb ik aangebracht met pigmentpoeder. Dit doe je door een beetje poeder op je craftsheet aan te brengen en dit met een waterpenseel nat maken. Ook op deze kaart weer accenten aangebracht met de Molowtow marker (160 Signal White).


Ik hoop dat ik je weer heb kunnen inspireren.

 

4 opmerkingen:

  1. Hoi Corine, wat een mooie creaties heb je gemaakt en leuke ontdekking vwb. de Pan Pastel en pigmentpoeders! Soms moeten we gewoon wat meer experimenteren he? Maar ja....de tijd ontbreekt me nog wel eens, lieve groet Miranda

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een leuk idee. Ga t ook proberen!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Super, ik ben zelf aan het experimenteren met brusho, heb dit op jou blog gezien en vind het fantastisch spul om mee te werken.

    BeantwoordenVerwijderen