woensdag 1 mei 2019

Lion in Inktense

Hallo allemaal,

Hier ben ik weer met een leuke blogpost. Deze keer ben ik met de nieuwste kleuren van de Derwent Inktense (set 2) aan de slag gegaan.

Op YouTube kwam ik een leuk creatief kanaal tegen waar ze iedere week een tutorial met watercolors laten zien, zo ook deze leeuw.

Dat wilde ik natuurlijk ook eens proberen!


Naar aanleiding van een voorbeeld heb ik eerst met potlood een schets gemaakt in mijn vierkante Art Journal. Ook heb ik al de vlakken aangegeven, waar ik licht en donker wil toepassen. 


Ik begin voor de opzet van de leeuw met 4 kleuren, namelijk 0100 Sherbet Lemon, 0300 Tangerine, 0700 Fuchsia en 2010 Sepia. 


Ik gebruik voor het inkleuren 2 diktes ronde penselen, nr 2 en 4.
Voor de grotere vlakken pak ik de nr 4 en kleur ik het gezicht in met de sterk verdunde kleur Tangerine.


Dan meng ik de 4 basiskleuren in de juiste verhoudingen door elkaar tot ik de gewenste kleur heb. Waar ik het meeste van gebruikte is Tangerine, en hierbij heb ik een klein beetje Sherbet Lemon, Fuchsia en Sepia toegevoegd. Als de kleur te donker wordt, voeg dan weer wat Tangerine toe totdat je de kleur hebt waar je verder mee wil.

Dan kleur ik de delen in die ik donker wil hebben en de lichtere accenten laat ik nog even licht.


De accenten die ik donkerder wil hebben, zet ik nog even iets meer aan. 
Blijf lekker ontspannen kleuren.
Ook heb ik hier en daar wat kleuraccenten aangebracht met mijn basis opzet kleuren, voor een speels effect.


Als het gezicht van de leeuw zover af is, begin ik met de manen. De manen zijn rond het gezicht donkerder en lopen steeds lichter uit naar het einde. Ik heb een beetje gespeeld met de kleuren. Ook heb ik er nu wat 1910 Red Oxide bij gepakt, een kleur die er goed bijpast.


Blijf lekker doorspelen met de kleuren van de manen, tot je het wenste resultaat hebt, en denk erom : Geen leeuw is gelijk!


Nu ga ik de ogen kleuren. Ik doe dit met Sherbet Lemon. Hier en daar heb ik ook nog wat details bijgewerkt.


De donkere gedeeltes van het oog kleurde ik met Tangerine en de neus kleurde ik met Fuchsia en water. Zo begint de leeuw steeds meer te spreken.


Met Sepia kleur ik de ogen en de neus verder in. 
Met de bruine kleuren van Derwent Inktense set 1 werk ik het gezicht en de manen nog even bij, vooral de donkere plekken.


De laatste puntjes op de leeuw, de sproetjes en de snorharen. De snorharen heb ik gekleurd met de kleur Antique White (2300).


En zo is deze leuke stoere leeuw ontstaan met de mooie en fijne kleuren Derwent Inktense Paint.

En dat was het voor deze keer. Ik wens jullie een creatieve dag toe en tot de volgende keer!!2 opmerkingen: