vrijdag 16 oktober 2020

Inktober dag 16: Rocket

Zoals een aantal van jullie wel weten doe ik dit jaar mee met Inktober. Een jaarlijks terugkerend online evenement waarbij inktcreaties centraal staan. Elke dag is er een prompt/woord dat uitgewerkt dient te worden. Het begon ooit met alleen zwart/wit inkt. Tegenwoordig is eigenlijk alles toegestaan en gaat het veel meer over het creatieve proces.

Ik heb ervoor gekozen om alle prompts uit te werken met Daniel Smith Aquarelverf op kleine 10x15 ansichtkaarten die ik gesneden heb uit Schut Terschelling Glad 300 grams aquarelpapier.
Om de prompts goed te laten passen bij thema's die ik interessant vind heb ik besloten om alles binnen het dieren/natuur uit te werken.

De prompt van vandaag is Rocket... raket... Dat is wel een lastige om uit te werken in het thema dieren/natuur. Tot ik moest denken aan Rocket Raccoon uit de Guardian of the Galaxy films. Daar zijn ze hier in huis fan van. Ik niet, ik kijk het aan... (of val in slaap). Maar wasberen vind ik wel leuk ;)

In deze Blog laat ik zien hoe ik een schildering als deze opbouw. Veel plezier met het bekijken ervan.

Gebruikte materialen:
- Schut Terschelling Glad Aquarelpapier 300 grams
- Daniel Smith Aquarelverf in de volgende kleuren: Chinese White, Van Dyck Brown, Raw Umber, Shadow Violet, German Greenish Raw Umber, Undersea Green, Joseph Z's Warm Grey
- Foto van Pixabay (Skeeze)


Ik begin met het maken van de schets. In dit geval heb ik doordruk gemaakt van Panpastel


Met Buff Titanium heb ik de lichte delen kleur gegeven


De oogjes maak ik eerst helemaal Donker met Van Dyck Brown, daarna maak ik er highlights in met Chinese White (een Molotow Acrylmarker kan ook)


Met van Dyck Brown geef ik het masker rond de ogen kleur. Ik zet de kleur goed dik op zodat het lekker donker wordt. Aan de zijkanten van het gezicht maak ik wat schaduw met deze kleur maar dan in sterk verdunde vorm.


Met Shadow Violet en Van Dyck Brown maak ik het gezicht verder af. Met een natte kwast vervaag ik de randen van het gezichtsmasker wat zodat deze mooier overloopt in de rest van het gezicht en ik geen scherpe randen meer zie.


Voor de rug van de wasbeer gebruikte ik ook Shadow Violet


Ik herhaal dezelfde stappen als boven voor de onderste wasbeer

Met Van Dyck Brown en Raw Umber maak ik details in de vacht door met een heel fijn penseel streepjes te zetten


Voor het hout van de holle boomstam gebruikte ik Shadow Violet, German Greenish Raw Umber en  Van Dyck Brown. De binnenkant van de boomstam maakte ik heel erg donkerbruin. Ik gebruik geen zwart maar maak het bruin zo donker dat het bijna zwart lijkt. De kleuren blijven dan goed bij elkaar passen en zwart kleurt vaak heel vlak en levenloos. Door donkerbruin (of soms indigo) te gebruiken blijft er veel meer dynamiek in het werk.


De stenen kregen kleur met Joseph Z's Warm grey, dit is een grijskleur met wat warmere tinten waardoor deze erg mooi kleurt bij de warme bruin tinten in de wasberen


De achtergrond gaf ik een klein beetje kleur met Undersea Green, ik vind dit zelf een heel natuurlijke kleur groen. Veel kleuren groen vind ik al snel te fel voor dit soort projecten. Deze kleur is echt een favoriet van mij.


Als laatste maakte ik nog wat highlights in de vacht en de snorharen. Hiervoor gebruikte ik Chinese White.
Hopelijk hebben jullie deze blog met plezier gelezen.

Tot volgende maand!
3 opmerkingen: