maandag 13 april 2015

A friend is ....

In maart heb ik een erg leuke workshop gevolgd van Corrie Herrimans. Dit is een beginnersworkshop voor het maken van Art Journal pages. Ik heb dit ontzettend leuk gevonden en wil hier graag nog meer mee gaan doen. Zoals ik al schreef voor beginners dus ik heb nog heel wat te leren!
De nu volgende Art Journal pagina wilde ik graag maken met PanPastel. 


Ik ben begonnen met het aanbrengen van drie kleurtjes PanPastel op twee lege pagina's in mijn boekje. 
Van de ene kleur heb ik wat meer gebruikt dan van de andere. 
Voor de achtergrond heb ik de volgende kleurtjes gebruikt:

PanPastel 340.5 Permanent Red
280.5 Orange
250.5 Diarylide Yellow


Nadat ik tevreden was met de ondergrond heb ik deze gefixeerd met Ghiant Fix Basic. Een heel fijn fixatief om te werken met PanPastel. Spuit je werk niet te nat in dat is echt niet nodig en zonde van je fixatief. 


Na bovenstaande stap heb ik een tweetal masks gebruikt en deze heel licht ingewreven met Distress inkt. Dit gaat trouwens ook heel goed met PanPastel zelf! Ik heb dit nu niet gedaan omdat ik je wil laten zien hoe goed PanPastel te combineren is met allerlei hobbyproducten die je misschien al in huis hebt. 

Op beide pagina's heb ik wat witte en zwarte inkt gespetterd. Daarna heb ik er een  paar stempels op afgedrukt met zwarte Versafine inkt. Zo kun je je ondergrond uiteraard naar eigen wens bewerken. 


Op DCP papier heb ik twee stempels van Stampotique ingekleurd met Copic Markers. 
Daarna heb ik ze uitgeknipt, ben er met een Versamark stempelkussen overheen gegaan, ingestrooid met clear embossingpoeder van Wow. Daarna verhit met de heattool. Je afbeeldingen krijgen dan een mooie glans. De kleur van de Copic Markers wordt er wel wat donkerder door en de kleurovergangen zijn een beetje verdwenen. Zelf vind ik dat voor een stempel als deze niet storend. Het is maar net wat je kleurt en wat voor effect je wilt bereiken. 

Ik heb de volgende Copic kleuren gebruikt:
Strik en het overige blauw: BG02 - 05 -07
 Strik jurk sokken tasje: R 29 - 59
Huid: E 000 - 00 - 11 - 95
Haar: E07- 09 - 19 -29

Kat:
C0 - 3 - 5 - 8


Op de linkerpagina heb ik een bloemenstempel van Jofy gebruikt. Deze heb ik ingekleurd met een heel klein beetje Distress Ink. Dit gaat heel goed over de achtergrond van PanPastel. Op de besjes wat glans aangebracht met een Stella Wink pen. 


Voor wat witte stipjes op de stempels ( op bovenstaande pagina links onderin de hoek) heb ik een Molotow marker gebruikt. 


De tekst erop is van Dylusions. Ik heb deze gestempeld op een mooi velletje scrappapier uit een van de Paperpads van Studio Light. Daarna uitgeknipt en van hoog naar laag over de twee pagina's geplakt. 

Hopelijk heb ik je een beetje enthousiast kunnen maken en vind je het net zo leuk als ik!

Lieve groetjes, 2 opmerkingen:

  1. Heerlijke kleuren en duidelijk beschreven, leuk om je ontmoet te hebben op het event! groetjes Miranda

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooie kaart, mooie warme kleuren gebruikt.

    BeantwoordenVerwijderen