zondag 5 april 2015

Big Flowers

Heb je binnenkort een kaartje nodig en wil je snel resultaat?
Dan bied ik je hier twee ideetjes.

Op onderstaande kaart heb ik een bloem gestempeld met watervaste inkt op fluweelpapier. De afbeelding heb ik ingekleurd met PanPastels. Een heerlijk klusje.
 Ik heb de kleuren Orange Shade (280.3) en Red Iron Oxide (380.3) gebruikt voor de bloem en voor de blaadjes Hansa Yellow Ex. Dark (220.1), Bright Yellow Green Shade (680.3) en Chrom. Oxide Green Shade (660.3).

Het fluweelpapier werkt goed met PanPastels. Op de achtergrond heb ik met een lichte perzikkleur en een licht groene kleur inkt een bloem herhaaldelijk gestempeld. Op deze manier maak je snel je eigen achtergrondvelletje. Het geheel matten op een bruine kaart en klaar is je creatie.




Voor de tweede kaart heb ik eerst de grote bloem gestempeld met een watervaste bruinrode inkt op fluweelpapier en de blaadjes met een watervaste olijfgroene inkt. 

Ik heb de bloem en de blaadjes ingekleurd met bovengenoemde PanPastels. Het achtergrondpapier is op dezelfde manier gemaakt als voor de kaart hierboven. Op een stukje papier heb ik de tekst gestempeld. 

De randen van het achtergrondpapier en het tekstje heb ik gekleurd met het bruinrode inktkussen. De blaadjes zijn opgeplakt met glossy accents en de bloem met een stukje 3d-tape. Ook deze kaart maak je in een hand omdraai.






2 opmerkingen:

  1. Heel leuk! Ook met panpastels kan je deze bloemen mooi kleuren 😃

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Basic is altijd mooi en goed te begrijpen voor beginners Corine! Mooie en zonnige kaarten, groetjes Miranda

    BeantwoordenVerwijderen