zaterdag 18 maart 2017

Spring is in the air

Hallo allemaal,

Leuk dat jullie komen kijken op ons blog. Nog even en dan begint de lente. Ik heb er zin in. Van deze kaart krijg ik echt de lentekriebels. De kaart is gemaakt met  PanPastel. Zowel de achtergrond als de bloemen heb ik met de PanPastel gekleurd.


Wat heb je nodig?

Aquarelpapier
Stempels naar keuze. Voor deze kaart is de stempelset Spring in the air van Chocolate Baroque gebruikt
Tekststempel
Zwarte stempelinkt
Maskingtape
Waterpenseeltje
Ghiant Fix Basic

PanPastel: Achtergrond:
Chrom. Oxide Green: 660.5
Diarylide Yellow: 250.5
Turquoise: 580.5
Phthalo Blue: 560.5

PanPastel: Bloemen:
Magenta: 430.5
Violet: 470.5
Diarylide Yellow: 250.5
Burnt Sienna: 740.5

Als eerste heb ik de kleine krokussen gestempeld.
Daarna heb ik ze gemaskerd en de grote bloemen gestempeld.Deze grotere bloemen heb ik ook weer gemaskerd en daarna op de lege plekken nog meer bloemen gestempeld.Ook deze bloemen weer gemaskerd, zodat ik de achtergrond met PanPastel kan kleuren.


Ik ben begonnen met het aanbrengen van het groen, daarna het geel en als laatste het blauw voor de lucht. Hierna ben ik gestart met het kleuren van de bloemen. Met een droog waterpenseeltje neem ik aan de rand wat los liggend pigment op. Ik breng dit op de kaart aan met ronddraaiende bewegingen. Het te veel aan PanPastel blaas ik weg. Als ik de kleur intenser wil of meer schaduw, breng ik nog een laag aan, totdat ik tevreden ben.
De Basis is af. Ik ga nu verder met het aanbrengen van de diepte en wat highlites. Bij de krokussen heb ik wat geel in de bovenste gedeelten van de bloem aangebracht. Bij de bloembollen heb ik nog wat extra schaduw aangebracht.Daarna heb ik nog twee vlinders erop gestempeld en de tekst. Teksten stempel ik graag met de Misty. Als de eerste keer de afdruk niet zwart genoeg is, kun je zonder problemen de afdruk nog eens maken.


Hierbij het eindresultaat. Ik hoop dat jullie met veel plezier deze uitleg hebben gelezen.Ik wens jullie een hele mooie start van de lente. Geniet van de mooie bloemen. Een geweldige inspiratiebron voor onze hobby.

7 opmerkingen: