dinsdag 29 augustus 2017

Kat in het (opberg)bakkie! :-)


Goedemorgen allemaal!

Ik heb echt een heel gave opbergbak in 'Claudia style' op mijn werktafel staan. Vandaag laat ik jullie zien hoe ik deze heb gemaakt. De opbergbak is van Pronty en wordt geleverd in 9 losse MDF plaatjes. Deze heb ik eerst zowel voor als achter in de gesso gezet. Kijk hierbij wel uit dat je de uitstekende delen niet insmeert met gesso, want MDF neemt vocht op en hierdoor kunnen deze uitzetten waardoor het niet meer in elkaar past. Voor de ondergrond heb ik met diverse kleuren acrylverf gewerkt in met name roze tinten. Ik breng de verf steeds met mijn vingers aan, op willekeurige plekken. Hieronder zien jullie 9 foto's, ik vermeld even per foto de kleur.

1 - magenta roze
2 - goud metallic
3 - 'blush' roze
4 - fuchsia (donkerroze)
5 - metallic oud roze
6 - metallic paars (Ara)
7- magenta roze (ander merk dan foto 1, dus net iets andere kleur) met pasje aangebracht
8 - metallic roze (met een brayer)
9 - neon roze acrylinkt 


Daarna heb ik met 3 verschillende stencils steeds dezelfde patronen aangebracht op alle onderdelen. Ik gebruik per stencil 1 kleur verf. 

1 - druppels met fuchsia 
2 - kleine vierkantjes met goud
3 - doodshoofden met wit


Nu ga ik met de Gelliplate aan de slag. Ik volg ook weer voor ieder onderdeel dezelfde stappen.
Ik rol wat zwarte verf uit over de Plate (foto 1 en 2) en druk hierin het noppenfolie (foto 3). Ik maak eerst een afdruk op printerpapier (foto 4) en daarna een afdruk op het MDF. Op foto 5 zien jullie hoe dat eruit ziet. Hoe gaaf is dat al? 


 Ik besluit om nog 1 laagje erbij te doen met de GelliPlate en nu met witte verf. Ik breng wat verf aan en plaats hieroverheen een stencil. (foto 2). Ik maak eerst een afdruk op printerpapier om de overtollige verf weg te nemen. Op foto 3 zie je wat er over blijft. Hierna verwijder ik het stencil en maak ik de afdruk op het MDF. Op foto 4 zien jullie hoe dat eruit ziet. 


Voordat ik het eindresultaat van de buitenkant laat zien, laat ik jullie eerst de stappen zien van de binnenkant. Ik besloot om de binnenkant in een complementaire kleur te doen. Groentinten dus :)
Hieronder ook weer 5 foto's waarop jullie kunnen zien welke kleuren ik heb gebruikt. Ik heb deze ook weer met mijn handen aangebracht. Op foto 5 werk ik met acrylinkt, deze heb ik met een brayer uitgerold.


Daarna heb ik nog wat verf door verschillende stencils aangebracht, in geel en metallic tinten.Nu is het tijd om het sjabloon aan te brengen. Zoals jullie aan de titel wel kunnen lezen (en mij kennende) is het weer iets met katten.

Ik heb voor de buitenkant van de box het panterstencil gebruikt en voor de binnenkant (het groene dus) een zelfgemaakt sjabloon van een kat. Met zwarte verf maakt dat je kleuren nog heftiger.

En de binnenkant van de bak wordt dus zo:


En uiteindelijk is dit het resultaat:


Ik vind hem echt geweldig gaaf geworden, ondanks dat ik op de zijkanten het stencil per ongeluk op zijn kop had gebruikt. Van binnen een katje, van buiten een panter :-) Ik gebruik de bak om mijn stempels in op te bergen. Met de tussenschotjes heb ik de stempels gerangschikt per onderwerp, dus dieren, teksten, mensen en borders / versieringen. Denken jullie nu niet meteen dat ik een geordend persoon ben!
Ik heb de bak overigens nog wel met montage kit aan elkaar gelijmd want dan is hij wat steviger. Die stempels is best wat gewicht namelijk.

Ik hoop dat jullie het een leuk projectje vinden. Tot de volgende keer!


5 opmerkingen: