zondag 13 augustus 2017

'Panter Pages'


Hoi iedereen!

De titel van deze blogpost verraadt het al, ik heb 2 totaal verschillende projecten voor jullie met de GelliPlate en een tof abstract panter stencil, ik heb deze al vaker gebruikt namelijk in deze blogpost. Nu maak ik een aantal achtergronden met de GelliPlate.

Voor de eerste achtergrond gebruik ik 2 tags. Ik breng wat fuchsia en roze metallic verf aan op de GelliPlate en rol dit uit. (foto 2). Daarna maak ik met een kartonnen bekertje wat cirkels in de verf (foto 3) , en maak ik 2 afdrukken (foto 4). 


Hierna breng ik rode, metallic roze en witte verf aan op de GelliPlate (foto 1), rol dit voorzichtig uit (foto 2) en druk het noppenfolie in de Plate. De afdruk die ontstaat zien jullie op foto 4.


Vervolgens ga ik verder met goud metallic acrylverf. Ik rol dit uit (foto 1) en gebruik een tooltje (foto 2) om wat willekeurige tekst in de verf te schrijven, zoals jullie op de 3e foto kunnen zien. De afdruk die ontstaat is subtiel, maar toch wel gaaf.


Hierna breng ik zwarte en witte verf aan op de Plate, en rol dit voorzichtig uit zodat het een beetje gemarmerd overkomt (foto 2). Ik plaats het panterstencil op de Gelliplate en maak eerst een afdruk op printerpapier, te zien op foto 4. Daarna haal ik het stencil eraf (foto 5) en maak ik van de lijnen de uiteindelijke afdruk, te zien op foto 6. 


Hier ga ik later nog wat leuks mee doen. Voor de 2e achtergrond begin ik met een zwart stuk papier. Ik breng 2 metallic kleuren aan, en wit metallic. Ik meng dit voorzichtig op de Gelliplate. Ik plaats het noppenfolie (foto 4) en maak de afdruk, te zien op foto 5. Ik vind zelf de zwarte ondergrond erg mooi met deze kleuren. 


Hierna breng ik bronskleurige verf en witte verf aan, en maak met een kartonnen bekertje weer rondjes in de verf (foto 3). Ook hier is de afdruk weer wat subtiel, maar wel mooi. De verschillende lagen blijf je goed zien, dat is ook een van de leuke dingen van de Gelliplate! 


Nu ga ik met zwarte en witte verf aan de slag en breng dit voorzichtig aan, als ik de zwarte verf eenmaal heb uitgerold breng ik er nog wat witte verf op aan. Ik plaats het panterstencil (foto 3) en maak direct een afdruk. Het eindresultaat zien jullie op foto 4. 


Daarna maakte ik nog een gave 2e print die er zo uitziet: 


Hoe geweldig gaaf is deze dan! Die kan ik mooi gebruiken voor een ander project :-)

Op de 2e achtergrond heb ik vervolgens een digistamp van Hannah Lynn geplakt die ik heb ingekleurd met Copic Markers. De bloemen zijn stempels van Dylusions en vond ik er wel mooi bij passen. De accenten in de bloemen zijn gemaakt met de Liquid Chrome van Molotow. Ook al valt een deel van de GelliPlate achtergrond nu weg door de afbeelding, toch vind ik het een gaaf geheel geworden. 


Je kunt met 1 geweldig gaaf stencil zoveel verschillende dingen doen. Ik laat jullie nu zien wat ik met de eerste achtergrond en ghostprints heb gedaan. Ik begin met een bestaande 'junk' pagina in mijn art journal. Een junk pagina is gewoon een pagina met restjes verf. Zonde om weg te gooien, en het is altijd weer basis van iets nieuws. Op foto 2 zien jullie dat ik de achtergronden en ghostprints heb verknipt en opgeplakt. Ik heb er wat bronze metallic verf en neon roze acrylinkt overheen gedaan en dit met mijn vingers uitgesmeerd. Op foto 3 ben ik nog met witte acrylverf lichtjes over de pagina heen gegaan, dit deed ik met een brayer.


Ik wilde de achtergrond wat meer donker en grungy hebben dus ga ik met de brayer en zwarte acrylverf over de pagina. Op foto 2 doe ik hetzelfde, maar dan met goud metallic. Als laatste breng ik nog witte spetters aan met de Derwent Line Painter.


Ik had al een kaart gemaakt die ik later in mijn art journal wilde plakken. Hierop heb ik nog een keer het panter stencil gebruikt met zwarte verf en een tekst stempel erbij en dit is dan het resultaat:En hier de beide art journal pagina's naast elkaar, 2 totaal verschillende toepassingen, maar toch zie ik wel dat het echte Claudia's zijn :-)


Groetjes Claudia 
3 opmerkingen: