dinsdag 4 december 2018

Sending peace ans strenght to you
Hallo allemaal,

Welkom in de voor mij persoonlijk leukste en gezellig drukke feestmaand.
 Ik heb heerlijk  met een kop koffie en verse speculaas zitten kleuren. Naast de Copic Markers heb ik voor het kleuren van de digi-stempel ook de Procolour potloden van Derwent gebruikt. De achtergrond heb ik gemaakt met PanPastel. Ik wens jullie veel kijk/lees plezier.


Als eerste heb ik de digi-afbeelding geprint. Daarna ben ik met de lichtste kleur gestart de YR15. Ik kleur niet alles, daardoor heb ik op het einde nog een beetje wit heb, wat makkelijk is met blenden. 


Daarna ben ik verder gegaan met de R08 Ik heb de R08 minder ver aangebracht dan de YR15.


Vervolgens heb ik de volgende kleur aangebracht. De R29. Ook deze is minder ver aangebracht dan de R08.


Ten slotte de donkerste kleur waarvoor ik heb gekozen. De R89. Deze heb ik alleen aangezet in de hoeken van de schaduw.


Nu begin met het blenden. Ik pak weer de R08 en blend vanuit de schaduw. Ik ga niet over de YR15.


Daarna ga ik blenden met de YR15. Nu ga ik ook over het laatste stukje wit heen.Dit herhaal ik ook voor de tweede appel.


Omdat ik van te voren al had bedacht dat ik de afbeelding zou gaan uitknippen, gebruik ik mijn papier ook als geheugensteuntje... In de hoek staan de gebruikte Copic kleuren.

Ik ga verder met de blaadjes en breng bij de schaduwkant de YG67 aan.


Vervolgens ga ik verder met de tweede kleur. Ik heb gekozen voor de YG95.En daarna met de YG21. Met de YG21 blend ik ook het blaadje.  Ik maak alle blaadjes af in de digi-stempel.
Tot slot ga ik de bloemen kleur geven. Ik begin met de RV29 en breng deze kleur bij de schaduw aan.


Daarna de RV25. een heel klein beetje. Ik wil niet de gehele bloem kleuren en straks ook nog wat wit over hebben in de bloem.


Tot slot de lichtste kleur voor de bloem de RV21. Ik blend hiermee. Echter niet de gehele bloem. Beetje wit wil ik graag overhouden.


Met de Copics ben ik klaar. Om nog meer accenten aan te kunnen geven ga ik verder werken met de Procolours van Derwent. Een fantastisch hard potlood wat prachtige pigmenten afgeeft.

Daarna ga ik starten aan de kaart. Ik heb hier voor de tekst: "sending peace and strength tot you" gekozen. Ik wil de kaart opbouwen in kaders. Deze heb ik als eerste gesneden.
Daarna maak ik de achterkant zelf met behulp van de Panpastel. Ik stempel met Versamark de afbeelding diverse keren op de kaart. Ik heb hier de kleur Diarylide Yellow Shade gebruikt.


Dit laat ik even drogen zodat ik het motief van de stempel niet beschadig tijdens het opbrengen van de PanPastel. Ik breng de PanPastel met zachte draaiende bewegingen aan. Ik heb dit hieronder niet geheel gedaan,  er is een stuk wit in  het midden, omdat ik toch verschillende lagen erop ga plakken.


Hieronder het resultaat. Ik hoop dat ik jullie heb kunnen inspireren.Ik wens jullie hele fijn kerstdagen en een goede jaarwisseling! tot volgend jaar!
3 opmerkingen:

  1. Mooi en ik heb gelijk de kleuren genoteerd voor de appels want dat is altijd makkelijk

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wauw, geweldige uitleg en een fantastisch mooie kaart

    BeantwoordenVerwijderen