woensdag 22 mei 2019

PanPastel in combinatie met de Derwent ProcolourBeste blogvolgers, 

Nog niet zolang geleden hebben we met een groepje dames een leuke kleurworkshop mogen geven bij een grote hobbywinkelier in Spijkenisse. 
De dames die bij mij aan tafel zaten hebben mooie bloemen in mogen kleuren van Rubber Dance met PanPastel en daaroverheen een laagje met de Derwent Procolour aangebracht. 
Het was een leuke en succesvolle dag!


In het kort laat ik je zien hoe we dit gedaan hebben. 


Je kiest een van je favoriete kleurtjes PanPastel uit en je brengt met behulp van een penseeltje een laagje PanPastel aan op je bloem. Van belang is dat je het niet helemaal dicht kleurt. Probeer te kleuren van donker naar licht. Het kan dan zijn dat je tussendoor wat PanPastel van je penseeltje af moet vegen aan een stukje keukenrol. In dit geval mag je lekker over de lijntjes kleuren omdat de bloemen uitgeknipt gaan worden. 


Als tweede kies ik voor een donkerdere kleur zodat ik nog wat meer schaduw aan kan brengen. Veeg deze niet helemaal uit maar breng deze aan op de plaatsen waar je de kleur wat donkerder wilt hebben. Met PanPastel gaat dit erg goed omdat je de kleuren mooi met elkaar kunt mengen. 
Eventueel herhaal je deze twee stappen tot je blij bent met het resultaat. 


Voor de steel van de bloem gebruikte ik ook twee PanPastel in groentinten. 
Gebruik de kleurtjes die je hebt. Het leuke met deze fantasiebloemen is, is dat alles kan!
Je kunt nu eerste even je werkje fixeren maar het is ook mogelijk nadat je er overheen gekleurd hebt met de Derwent Procolour. 


Met de kleur Dark Indigo zette ik wat potlood aan op de donkerste plaatsen. Ik heb gewerkt op 160 g. Artist Drawing paper van Schut (het groene blok), omdat ik ze uit wilde knippen. Dan vind ik niet te dik papier fijner werken. 
Houd er rekening mee dat dit papier een heel fijne structuur heeft, dit zie je terug als je er met potlood overheen gaat kleuren. Ik vind dit  mooi maar wil je dit niet kies dan voor een papier soort die meer glad is.  


Als 2e potloodkleur gebruikte ik Ultrmarine. Omdat er al een laagje PanPastel onder zit hoef je niet zo heel veel laagjes meer aan te brengen met de Procolour. Ik vind het een erg fijne combinatie. Zeker omdat de Procolour een wat hardere kern heeft waardoor je erg mooi details aan kunt brengen. 


Voor de bloemstelen koos ik voor de kleuren Lime en Grass Green. Ik probeer de kleurtjes altijd eerst uit op een stukje papier. Zodat ik zeker weet dat ik ze er mooi bij vind passen. 


Het uitgeknipte bloemetje. Mocht je dat nog niet gedaan hebben vergeet dan niet te fixeren voordat je gaat knippen. 


Ik wilde ze graag in mijn kleine journal plakken van Studio Light Art by Marlene. Op de ondergrond bracht ik met VersaMark een stempel met blaadjes uit de bovengenoemde stempelset aan. Hier overheen heb ik heel 
licht met een ovale spons wat PanPastel aangebracht. Fixeer je werk.


Stempel met inkt nog wat leuke achtergrondstempels op je pagina en plak je bloemetjes vast. De blaadjes in de achtergrond bracht ik nog een beetje op kleur met een Derwent Procolour, heel zachtjes. Ook nog wat leuke uitgestanste tekstje erop en klaar is je pagina. Oh ja, meestal spetter ik er nog even overheen met een witte en soms met een zwarte acrylverfmarker. De Molotow marker is hier zeer geschikt voor. 


Ik laat je hier nog een achtergrondje zien dat ik sponste met twee kleurtjes PanPastel. Ook hier overheen een leuke blaadjes stempel met VersaMark. 
Wrijf deze weer heel licht in met de PanPastel die nog aan je sponsen zit. Meestal is dit meer dan voldoende. 


Met inkt nog wat gedeeltes van een tekststempel erop. Deze is van Penny Black. De ingekleurde bloemetjes liggen al klaar om opgeplakt te worden. 


Nog maar een extra stempeltje erop. 


Toch ook nog een inktvlek stempel erop gezet met zwarte inkt. Witte spetters, bloemetjes vastplakken en nog wat leuke woordjes erop en klaar. Zo zie je de bloemetjes nog wat dichterbij. Ik heb ervan genoten om ze te maken en ik zou zeggen ga lekker zelf aan de slag! Alvast heel veel plezier en ik hoop tot de volgende blogpost!Geen opmerkingen:

Een reactie posten