vrijdag 1 mei 2020

Konijn in Mixed Media

Hallo allemaal,

Leuk dat je weer langs komt op ons Colourstockblog. Vandaag wil ik jullie een Mixed media project laten zien.

Ik ben vaak te vinden op Instagram, en daar ben ik altijd weer op zoek naar nieuwe inspiratie en zo zag ik de volgende artist ook langskomen, namelijk Gabriele Gamatz (https://www.instagram.com/gamatz/)
Zij maakt prachtige werken en ik raakte door onder ander één daarvan geïnspireerd, namelijk het konijn in Mixed Media. Gabriele laat op haar instagram er een tutorial van zien en zo ben ik ook te werk gegaan.
Hieronder laat ik stap voor stap zien hoe mijn versie is ontstaan :Allereerst heb ik met een Derwent Graphic HB potlood het konijn nagetekend op Mixed Media papier.


Ik had nog een oud boekje liggen, waaruit ik stukjes tekst heb gescheurd en deze heb ik hier en daar op de tekening geplakt.


Daarna heb ik collage-paper gescheurd en verdeeld opgeplakt met een lijmstift.


Met Daniël Smith watercolors begin ik deze verschijning kleur te geven. Ik begin met de kleur Quinacridone Gold en Cobalt Teal Blue. 


En zo verdeel ik verschillende kleuren, zoals Quin. Gold, Yellow Ochre en New Gamboge over mijn konijn. Ik aquareleer de kleuren nat in nat, nat in droog, ik zorg dat het geen kleurplaat wordt.


Voor het oog gebruik ik de kleuren Quin. Burnt Orange en Lunar Black. Rondom de neus heb ik ook de kleur Quin. Burnt Orange, maar ook Burnt Umber gebruikt voor wat meer accenten. De neus zelf heb ik gekleurd met Lunar Black.
Cobalt Teal Blue is ook een mooie kleur om te gebruiken. Dat steekt mooi af bij de gelige tinten op de vacht.


Omdat het een Mixed Media project gaat worden heb ik mijn Derwent Lightfast potloden er ook bij gepakt. Met Black kleur ik de neus en ogen nog beter in en kan ik schaduw aanbrengen op de oren.


Met een Molotow Blackliner Permanent fineliner geef ik de contouren aan van dit konijn.


Met Derwent Lightfast potloden kun je mooie schaduwen aanbrengen, en het project net even wat meer af maken. Bij de ogen zet ik nog wat witte accenten met een witte pigment Ink pen.


Ik had nog wat leuke stempeltjes liggen die ik op het konijn heb gestempeld. Dat geeft ook weer zo'n leuk effect! De snorharen heb ik getekend met een Molotow Blackliner.


Als laatste loop ik mijn project nog even na of ik nog ergens kleur kan aanbrengen.
Less is more, dus op tijd stoppen.


Hier zie je nog een close-up van het konijn. Het is zo leuk om met verschillende mediums een project te maken. Ik zal dit zeker vaker doen. Voor nu kan dit konijn omlijst worden.


Leuk dat jullie langs zijn gekomen op ons Colourstockblog en ik hoop jullie geïnspireerd te hebben. Graag tot de volgende keer!

Creatieve groetjes,

2 opmerkingen:

  1. Het is weer schitterend gemaakt meisje, vind het super leuk ...mam.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Thanks for tagging me. I'm happy to inspire you to make that beautiful hare. Well done. ❤

    BeantwoordenVerwijderen