vrijdag 1 januari 2021

Mistletoe met Daniël Smith watercolors


Hallo allemaal,

Allereerst wil ik jullie allemaal een heel gelukkig, gezond en een heel creatief jaar wensen! We gaan er weer een gezellig en creatief jaar van maken.

Ik mag dit jaar aftrappen met een nieuw blogbericht. Ik laat jullie zien hoe ik onderstaande maretak heb gekleurd met de fijne Daniël Smith watercolors.


Ik zal jullie stap voor stap laten zien hoe ik te werk ben gegaan. Ik raakte geïnspireerd door een YouTube tutorial van Karen Rice. Deze voorbeeld foto vond ik op Pixabay.


Op de achterkant van de fotoprint breng ik donkere panpastel aan, dit keer ik om en teken de contouren van en op de foto met een potlood. Dit wordt doorgedrukt en komt op mijn aquarel papier te staan. Ik gebruik 300 grams aquarelpapier. 


Met kleur 099 Richgreen breng ik de eerste kleur aan aan de takjes. Dit doe ik met veel water, zodat ik nat in nat kan werken.


Met de kleur 181 Rare Green Earth, 239 Jane's Grey en een beetje 234 Aussie Red Gold werk ik nat in nat in de eerste kleur. Lekker losjes ga ik te werk. 
Met een cocktailprikker bewerk ik de nog natte verf. Zo druk ik reliëf in het papier en wordt dit gevuld met de verf en geeft het een leuk effect. 
Met dezelfde drie kleuren begin ik aan de bladeren. Eerst een laagje Aussie Red Gold en daar overheen een beetje Richgreen en Rare Green Earth.


Als laatste gebruik ik nog wat Jane's Grey en ga ik weer met een cocktailprikkertje door de bladeren. Zo vormen zich wat nerven.
Ook spetter ik hier en daar wat watercolors, voor een speels effect.


Nu ga ik verder met de besjes. Hiervoor gebruik ik de kleur 009 Buff Titanium. Een erg mooie kleur voor deze besjes. Ik geef de schaduw aan met een verdunde 162 Burnt Tigers Eye Gen, in de nog natte Buff Titanium.


Als alles bijna droog is, ga ik verder met de achtergrond. 
Ik gebruik de kleur 077 Phthalo Blue en Jane's Grey. Ook gebruik ik een klein beetje 247 Phthalo Blue Turquoise.

Met Aussie Red Gold breng ik nog wat spetters aan over het geheel. Ook gebruik ik Molotow One4all vloeibare white acrylic om witte spetters aan te brengen.


Ik verwijder de schilderstape en met twee kleuren cardstock mat ik de kaart.Ik vond een leuke stempel en stempelde deze onderaan de kaart. 
Dit maakt de kaart helemaal af.


En zo ziet het geheel eruit. Een mooie losse watercolor kaart.

Hopelijk heb ik jullie geïnspireerd met deze kaart. Ga ook heerlijk aan de slag met de geweldige Daniël Smith watercolors.
Tot de volgende keer!!

 

2 opmerkingen: