donderdag 16 december 2021

Christmas Magic

 Hallo lieve bloglezers,

Veel mensen zijn nu bezig met de eventuele plannen en voorbereidingen voor Kerstmis.                            Ik dus ook, de kerstboom staat, het huis is versierd en het lijstje met de te halen boodschappen ligt klaar.   Zoals in mijn vorige post al beloofd heb ik iets gemaakt voor deze tijd van het jaar. Kijken jullie mee?





Gebruikte materialen:


  • Perfect Colouring Paper
  • Memento inkt: Lady Bug en Bamboe Leaves
  • Stempelhulp
  • Stempels van Impression Obsession: G16476 Poinsettia Ornament, G16477 Holly Ball ornament, CC289 Solid Holly, tekststempel B3583
  • Copics: R21 - R22 - R24 - R27 - R29- G28- G29 - G46 - (W3 - W1 )
  • Maskeerpapier, schaar
  • Copic Multiliner Wine 0,1, gouden gelpen, Sakura Pen-Touch gold
  • spray bottle met alcohol
  • Versamark en gouden embossingpoeder

Stempelen




Met de stempelhulp stempel je de stempels op het Perfect Colouring Paper. Je gebruikt hierbij 2 kleuren van Memento. Met het puntje van de groene inktdrop voorzie je de stukjes die groen moeten worden van kleur. Datzelfde doe je met de rode kleur. Als je dit gedaan heb haal je het papier uit de stempelhulp en legt de benodigde Copics klaar.

*****

Kleuren

Begin nu het groen in de stempel te kleuren. Doe dit met het puntje van de brushpunt. Je kunt zo heel precies werken. Gebruik de verschillende kleuren groen voor de verschillende takjes.

*****

Dan zijn de poinsettia's aan de beurt. Je begint met de donkerste kleur R29 de kern aan te zetten. Vervolgens trek je met de R27 deze kleur een stukje door, je begint met deze kleur een klein stukje vanaf de buitenrand van de donkere eerste kleur. Als laatste trek je met de lichtste kleur R24 naar de buitenrand van de bloem. Begin nu ook weer een klein stukje in de middelste kleur. Kleur zo alle bloemen. 


Kleur met een gouden gelpen de puntjes van de meeldraden goud. Met de Copic multiliner Wine kun je de  randen van de bladeren accentueren. Je kunt dit ook met een kleurpotlood met een scherpe punt doen.


*****

 Je gaat nu de rest van de kerstbal kleuren. Ook nu begin je aan beide buitenkanten van de bal met de donkerste kleur en eindig je in het midden van de bal met de lichtste kleur. Laat ook nu weer de kleuren in elkaar overlopen.
Je kunt ervoor kiezen om nog een schaduwrandje langs de kerstballen te maken. Ik heb dat gedaan met eerst W3 en daarna W1

Dit alles doe je hetzelfde met de tweede kerstbal.


   *****

Achtergrond

Op maskeerpapier stempel je de 2 stempels en knipt die uit. Die plak je nu op de gekleurde kerstballen. Met de Copic G46 beink je met de beitelpuint de cover a card stempel. Je spuit wat alcohol op de beinkte stempel en drukt hem her en der op het papier. Doe dit steeds opnieuw totdat je tevreden bent met de achtergrond. Zo nodig beink/ besproei je de stempel opnieuw  Doe dit met mate,  het is nl makkelijker om iets toe te voegen dan iets weg te halen.


*****

Spetteren en tekststempel

 Maak met liquid gold of met een ander goudmedium wat spetters rondom de kerstballen. Haal daarna het maskeerpapier eraf. Stempel met Versamark de tekststempel op de kaart, bestrooi die met gouden embossingpoeder en verhit het met je heattool.


*****

Afwerking

Als laatste mat je de kaart nog. Ik heb daarvoor eerst gouden cardstockpapier en vervolgens groen cardstockpapier gebruikt.


Dit was alweer mijn laatste blogpost. Ik hoop dat jullie het leuk vonden en misschien geïnspireerd zijn.

Ik wens jullie hele fijne Kerstdagen samen met de mensen die jullie dierbaar zijn en een gezond en liefdevol 2022!

Lieve groetjes,















 

 












1 opmerking: