vrijdag 20 maart 2015

Kleurrijk mixed media canvasHet is even een werkje, maar wel heel erg leuk om te doen. Hieronder een stappenplan voor het maken van het canvas met PanPastel.

Plak op een canvas een stuk gekreukeld vloeipapier met Modge Podge. Zorg dat het papier overal goed vast zit. Breng met een spatelmesje een structuur aan met behulp van een stencil en modeling paste. Laat dit goed drogen, gebruik eventueel een heattool.Plak met transparante contactlijm een aantal metalen ornamenten op het canvas. Laat dit goed drogen. Zoek in intussen de gesso op.


Smeer het canvas helemaal in met witte gesso. Ook de zijkanten. Laat weer goed drogen. Eventueel de heattool gebruiken. Pas op het metaal wordt heet!Kleur met vier kleuren PanPastel: 580.5 Turquoise, 470.5 Violet, 580.3 Turquoise Shade, 470.8 Violet Tint. Begin met de donkere kleuren en daarna de lichtere kleuren. Als laatste maak je accenten over het reliëf met PanPastel Pewter. Natuurlijk nog even fixeren.
Je kunt de ornamenten eventueel met een zilverpasta bewerken.


Eindresultaat mixed media canvas.

Met stempels maak je het canvas verder af. De bloemen heb ik geëmbossed met zilver en glitterpaars poeder en ingekleurd met stiften en waterpenseel. De blaadjes heb ik gestempeld met een transparante embossinginkt en gesponsd met PanPastels: 270.3 Yellow Ochre Shade en 680.3 Bright Yellow Green Shade.

Dit is het eindresultaat.


2 opmerkingen:

  1. Hoi Corine, ben het weekend weg geweest en zag je kunstwerk. Super mooi en wat een gaaf idee.....krijg gelijk zin.......lieve groet Miranda

    BeantwoordenVerwijderen