zaterdag 28 maart 2015

The who has learning without imagination

Dit keer iets anders dan jullie van mij gewend zijn maar wat ik o zo leuk vind om te maken. 
Eind januari had ik een gezellige dag met wat hobbyvriendinnen. Op deze dag hadden we wat stempels en overige hobbyspulletjes meegenomen om eventueel met elkaar te ruilen of aan elkaar te verkopen. Zo kom ik aan deze, in mijn ogen, geweldige stempel al heb ik geen idee van welk merk deze is. Ik heb er twee bijna identieke kaartjes mee gemaakt. 


PanPastel blijft toch echt mijn favoriete kleurproduct, voor zowel inkleuren als het maken van achtergronden etc.
Ik heb hiermee dan ook de achtergronden gemaakt en zal dat nog vaak doen! Na de eerste laag PanPastel gefixeerd met Ghiant fixatief. Daarna met Versamark de tekstempel erop gezet en ook deze ingewassen met PanPastel. 


Om de achtergrond te maken heb ik maar twee kleurtjes PanPastel gebruikt ondanks dat er drie op de foto staan. Door de kleurtjes Turquoise te mengen met Bright Yellow Green kreeg ik vanzelf de derde kleur. Verder heb ik gebruikt Versamark, een mask van Dutch Doobadoo en een stempel van ScrapBerries met tekst. 


Het eerste kaartje heb ik gestempeld met met Memento de luxe. Hierin heb ik Clear embossing poeder gestrooid en verwarmd met de heattool. Vandaar de glans die je ziet. Wel wat lastiger om voor jullie goed te fotograferen. 


Het tweede kaartje heb ik gestempeld met donkerblauwe snel drogende inkt van Archival. 
Na het stempelwerk heb ik op sommige delen van de stempel nog hier een daar een klein accentje aangebracht met PanPastel. Hiervoor heb ik twee iets donkerdere kleurtjes gebruikt alhoewel ik maar heel licht wat accenten aangebracht heb o.a. op de vleugels en de voetjes. 
De kleuren PanPastel die ik gebruikt heb:
Voor de achtergrond: 
580.5 Turquoise
680.8 Bright Yellow Green Tint
Voor wat accenten:
560.5 Phthalo Blue
680.5 Bright Yellow Green2 opmerkingen:

  1. Wat zijn ze leuk! en tof dat je een totaal andere stijl maakt 😃

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat leuk om ook een andere stijl van je te zien Yvonne en het belangrijkste is dat je er van geniet om het te maken! Ze zijn mooi en ja Pan Pastel is natuurlijk super he? groetjes Miranda

    BeantwoordenVerwijderen