woensdag 1 november 2023

Friese Stabij met Derwent Chromoflow

 Hallo allemaal,


November staat voor de deur. Wat vliegen de maanden toch voorbij. Mijn grote hobby is creëren met alles wat kleur geeft en zo ook met de fijne Derwent Chromoflow potloden.

Een collega van mij vroeg of ik voor haar dochter, haar hond kon tekenen. Die uitdaging sla ik natuurlijk niet af.

Nadat ik een foto toegestuurd kreeg ben ik aan de gang gegaan op fijn teken papier.

Ik heb de foto getraceerd op het tekenpapier en ben aan de gang gegaan met het hoofd. Hiervoor heb ik de kleur 2300 Black gebruikt. Voor de ogen gebruik ik een bruin tint kleur erbij.

Ik let goed op waar de schaduw en lichte plekken zitten bij de mooie Friese Stabij en pas dat toe in de tekening. Op de donkere plekken druk ik iets harder met het potlood en op de lichte plekken geef ik wat minder druk.

Omdat ik rechtshandig ben, probeer ik van links naar rechts te werken, zodat ik niet door het werk heen veeg. Ik blijf goed naar de donkere en lichte plekken kijken.

Om de lichte plekken nog iets meer te accentueren gebruik ik de kleur 2200 Platinum in combinatie met de kleur Black. De ogen beginnen al te spreken en dat is voor mij een teken om lekker door te kleuren.

Voor de tong gebruik ik, in laagjes over elkaar, de volgende kleuren :

0930 Pink Heather, 0700 Salmon, 0920 Orchid, 2400 White en 0410 Melon

Ik meng deze kleuren ook door de gebieden rondom de mond.

Voor het zwarte gedeelte van de rug gebruik ik dezelfde kleuren als het hoofd : Black, Platinum en White.

Dunne laagjes over elkaar en de schaduw plekken in de gaten houden.

Een ander verhaal wordt de vacht. Dat was wel een echte uitdaging voor mij. Hoe krijg je de vacht realistisch op papier, omdat de vacht op veel plekken wit lijkt. 

Ik wil overal kleur gebruiken, dus heb goed zitten puzzelen en heb voor de vacht de volgende kleuren gebruikt : 0020 Parmesan, 2110 Morning Mist, 2130 Black Grey, 2200 Platinum, 2150 Red Storm, 2160 Lavender Ash, 2300 Black en 2400 White.

Voor de halsband heb ik deze kleuren gebruikt : 0800 Blush Pink, 0810 Hot Pink, 0900 Magenta, 2300 Black en 0100 Sun Yellow


Ik werk de vacht hier en daar nog iets bij totdat ik helemaal tevreden ben. Ik vind de vacht verrassend goed gelukt. Met een select aantal kleuren toch een realistisch lijkende vacht gekleurd.


En dan is dit het eindresultaat. Ik lijst deze mooie Friese Stabij in en dan kan deze bezorgd worden.
Ik hoop dat ik jullie heb kunnen inspireren om ook lekker aan de kleur te gaan met de Derwent Chromaflow potloden.

Graag tot de volgende keer!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten