woensdag 15 oktober 2014

Paspop

Hallo lieve allemaal,

Wat kun je toch veel doen met de panpastels.  Overal zie ik wel dingen die ik kan pimpen. Dit keer heb ik een paspop gepimpt die ik een jasje heb aangetrokken.


Als eerste ben ik begonnen met het zwart maken van de paspop. Dit heb ik gedaan met zwarte gesso. Daarna heb ik een mask gebruikt waar ik met een dauber ( soort sponsje aan een stokje ) Versamark inkt op heb gedept. Na het afhalen van de mask heb ik het  voorzien van PanPastel. In dit geval de silver. Daarna even goed gefixeerd. Het jasje heb ik ook met zwarte gesso geverfd en voordat het helemaal droog was heb ik het de paspop aangetrokken. Hier en daar een beetje lijm zodat de jas goed blijft hangen.


Nu kun je het versieren naar eigen idee. Ik heb gekozen voor deze bloem als corsage op de rechterkant van het jasje. Voor de kijker links haha. Deze heb ik ook zwart geverfd met de gesso.


Aan de mouw heb ik een stukje kant geplakt. Op de zak zitten diverse bloemen en bladeren van ijzer. Ook heb ik er een knoopje en een hart van papierklei op verwerkt. En ook dit allemaal weer zwart geverfd. Als alles goed droog is, of je helpt het een handje drogen met de heattool, dan kun je met een dauber her en der wat Versamark deppen. Vervolgens ben ik met mijn vinger overal het gouden kleurtje aan gaan brengen. Ik heb gekozen voor de light gold. Als dit allemaal naar je zin is aangebracht kun je het fixeren. Dit keer heb ik gekozen om het met glimmermist te fixeren. En dan de glimmermist met een klein beetje gold erdoor. Zo krijgt het geheel nog meer glans.


Om de hals van de paspop heb ik nog een ketting gehangen die ik zilverkleurig heb gelaten. Zo heb ik dus zilver en goud door elkaar verwerkt. Doordat het goed gefixeerd is blijft het jasje in vorm.

Ik hoop dat jullie het weer leuk vinden...zo zie je maar, je kan echt heel veel met de PanPastels.
Je kan dit ook in het wit doen met gekleurde PanPastels...
maar dat is geheel aan jou ;)

De kleuren die ik hiervoor gebruikt heb zijn:
910.5 - Light gold
920.5 - Silver
Liefs,

5 opmerkingen: